Tegenslag in de titelstrijd – Liverpool verliest bij Everton

Vanaf: 24 april 2024 22:58 uur

Liverpool FC verloor de derby bij Everton FC in de Premier League en liet belangrijke punten liggen in de titelstrijd.

Door de 0:2 (0:1) tegen Everton staat Liverpool op de tweede plaats, drie punten achter leider Arsenal. Beide clubs hebben 34 wedstrijden gespeeld. Arsenal won dinsdag met 5-0 van Chelsea. Slechts één overwinning uit de laatste vier competitiewedstrijden betekent waarschijnlijk het einde van de titeldromen van Liverpool, die onlangs ook in de Europa League werden uitgeschakeld.

Titelverdediger Manchester City staat één punt achter Liverpool, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld en zou met twee overwinningen de leiding kunnen nemen. Donderdag (21.00 uur) speelt Manchester City een inhaalduel tegen Brighton & Hove Albion. Volgens coach Pep Guardiola zal Erling Haaland daar nog ontbreken vanwege een spierblessure.

• De Premier League-tafel
    Rechter pijl

Branthwaite en Calvert-Lewis ontmoeten elkaar

Jarrad Branthwaite zette Everton in de 27e minuut op voorsprong. De finish van Branthwaite glipte door de handen van Liverpool-doelman Alisson. Eerder was er al sprake van een mogelijke strafschop voor Everton, maar buitenspelpositie verhinderde de strafschop.

Jarrad Branthwaite (Everton FC) viert feest na zijn doelpunt tegen Liverpool FC

Everton verhoogde de score in de 58e minuut toen Dominic Calvert-Lewin een hoekschop in het doel kopte. Liverpool kwam in de 70e minuut dichtbij, maar Luis Díaz raakte de lat vanaf de linkerrand van het strafschopgebied.

“We waren niet goed genoeg”, zei Liverpool-coach Jürgen Klopp tegen Sky. „Ik weet wat dat betekent, ik kan het nu niet meer veranderen.“ Liverpool speelt zaterdag tegen West Ham United. Manchester City speelt zondag tegen Nottingham Forest, Arsenal speelt zondag ook tegen Tottenham Hotspur.

“Iedereen moet in de spiegel kijken en zich afvragen of ze echt alles hebben gegeven en echt de competitie willen winnen”, aldus aanvoerder Virgil van Dijk: “Als we spelen zoals vandaag, hebben we geen kans om onszelf als titel te zien. kanshebbers.“

Manchester United klimt naar de zesde plaats

Het nog steeds in crisis verkerende Manchester United wist met 4-2 te winnen van Sheffield United, waardoor de ploeg opschoot naar de zesde plaats omdat Newcastle United met 2-0 verloor bij Crystal Palace.

Ben Osborn (Sheffield United) in duel met Antony (Manchester United)

AFC Bournemouth hield hun kleine kans op Europese strijd levend met een 1-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers.

Ondertussen was er woensdag een doelpuntenrecord voor de Premier League: Hoewel er nog 45 wedstrijden te spelen zijn, brak de competitie het record van 1.084 doelpunten in een seizoen dat pas vorig jaar werd gevestigd.