Het aanvallende vuurwerk van Manchester blijft onbeloond – Real Madrid in de halve finales

Vanaf: 17 april 2024 23:56 uur

Het ultradefensieve Real Madrid haalde bij vlagen de halve finales van de Champions League. De beslissing tegen Manchester City kwam na strafschoppen, waarin City tweemaal faalde. Uiteindelijk stond het 4:3 in het voordeel van Real. De heenwedstrijd eindigde in 3-3. De doelpunten in de reguliere speeltijd werden gescoord door Rodrygo voor Madrid (12e) en Kevin de Bruyne voor Manchester (76e).

Stadscoach Pep Guardiola deed het zonder doelman Stefan Ortega, die in de heenwedstrijd nog op het veld stond, en vertrouwde op vaste keeper Ederson. Bij Real Madrid stonden Toni Kroos en Antonio Rüdiger echter in de basis.

• Kwartfinales
    Pijl naar rechts

Proef gedurende 12 minuten en knijp er dan volledig in

Terwijl de twee teams een spannend 3-3 gelijkspel hadden in de heenwedstrijd, kende de tweede wedstrijd in Manchester een wat rustiger start. Maar nog geen kwartier. Vervolgens gebruikte Rodrygo een lage voorzet van Vinicius Junior van dichtbij (12e).

Na het doelpunt kwam ook deze wedstrijd in een stroomversnelling. City drong meteen aan op de gelijkmaker. En die creëerden meteen enkele mooie kansen via Bernardo Silva (17e) en vooral Erling Haaland, die alleen met een kopbal op de lat raakte (19e).

De Bruyne scoort de verdiende gelijkmaker

City domineerde nu het duel en kreeg elke minuut kansen: De Bruyne met een gevaarlijk schot (27e), Haaland bij de tweede paal (28e), Grealish in het zijnet (36e). Maar Madrid bleef altijd gevaarlijk met tegenaanvallen. Vooral de snelle Vinicius Junior vormde een constante bedreiging.

Na de pauze bleven de Engelsen druk uitoefenen. City duwde Madrid in de verdediging en aanvallend kwam er niets meer van de Spanjaarden. Integendeel: Real was dankbaar voor elke spelonderbreking en maakte er het beste van. Maar dat ging pas in de 76e minuut goed, toen Kevin de Bruyne profiteerde van de mislukte poging van Rüdiger om de bal weg te werken en een welverdiende gelijkmaker te maken.

De Bruyne was nu in de stemming om te schieten, maar de Belg liet twee „honderd procent“ schoten ongebruikt (78e, 82e). De wedstrijd ging dus over in verlenging.

City domineerde ook in de verlenging

En ook hier kan het spel maar één kant op gaan: richting het doel van Real Madrid. De Madrilenen kwamen ternauwernood over de middenlijn. City belegerde letterlijk het strafschopgebied van de tegenstander, had bijna 70 procent balbezit en 18:1 corners.

Desalniettemin kreeg Real Madrid via Antonio Rüdiger (105e) een uitstekende kans en redde zich uiteindelijk in een strafschoppenreeks.

Rüdiger maakt de beslissing perfect

Daar miste Luka Modric de eerste strafschop van Real – City-doelman Ederson pareerde het ongeplaatste schot, maar kon er maar kort blij mee zijn omdat ook Bernardo Silva zenuwen toonde – zijn onschuldige strafschop in het midden van het doel was geen probleem voor de Real-doelman Andrei Lunin, die daar gewoon stond. En dan redde Lunin ook de volgende poging van Mateo Kovacic.

Antonio Rüdiger zette uiteindelijk de laatste strafschop om. Real staat in de halve finale en speelt daar tegen FC Bayern.