Handbal Bundesliga: Magdeburg wint topduel in Flensburg

Vanaf: 20 april 2024 13:36 uur

SC Magdeburg won vrijdagavond (19 april 2024) de topwedstrijd van de handbal Bundesliga bij SG Flensburg-Handewitt. Vijf dagen na de bekerzege in Keulen won de ploeg van succesvolle coach Bennet Wiegert 32:29 (19:15) en nam daarmee de leiding in de ranglijst.

Met een voorsprong van één punt op Füchse Berlin ligt de titelrace nog open, maar het programma in de slotspurt van de competitie spreekt voor Magdeburg. Flensburg was de laatste tegenstander uit de top 7 – en de gasten domineerden hen in de eerste helft vrijwel naar believen.

• 29e speeldag
    Pijl naar rechts

19 doelpunten voor Magdeburg bij rust, Flensburg’s doelman Kevin Möller hield amper een bal vast. Dat veranderde in de tweede helft, Flensburg kwam binnen twee doelpunten, de fans in de campuszaal kregen hoop, maar Magdeburg liet zich de overwinning niet ontnemen. van hen en voegde eraan toe dat SG zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen leed.

„De overwinning was heel belangrijk, we hoeven onszelf niet voor de gek te houden“, zei Tim Hornke uit Magdeburg over „Dyn“, maar waarschuwde voor voortijdige euforie: „We weten dat onze reis dit seizoen nog lang niet voorbij is. Dit is geen overwinning waar we op kunnen rusten.“

Wolff terug in de Bundesliga?

De SCM gaat woensdag verder in de kwartfinales van de Champions League. Daar ontmoeten de titelverdediger Andreas Wolff, die in doel staat voor de Poolse kampioen KS Kielce. Tenminste voor nu.

Volgens een rapport in „Bild“ is Magdeburg geïnteresseerd in het contracteren van de Europese kampioenen van 2016, Marc-Henrik Schmedt, directeur van Magdeburg, wilde geen commentaar geven op de „geruchten“.

Er kan echter behoefte zijn aan actie in het doel voor het komende seizoen. De vorige vaste doelman Nikola Portner is geschorst na een positieve dopingtest en riskeert een lange schorsing. Het Nationale Antidopingagentschap (NADA) ontdekte methamfetamines, in de volksmond bekend als crystal meth, in het monster van de Zwitserse speler na een positieve test tijdens wedstrijden.

Melsungen zegeviert in de Bundesliga

MT Melsungen, dat verloor in de bekerfinale van Maagdenburg, vond donderdag de weg terug naar succes in de competitie.

De ploeg van coach Roberto Garcia Parrondo, die doordeweeks zijn contract bij de Hessians verlengde tot 2027, won hun uitwedstrijd op het Rhein-Neckar Löwen met 28:23 (13:14) en behield daarmee de vijfde plaats. Dit zou deelname aan de European League aan het einde van het seizoen betekenen.

Kristopans met zeven doelpunten

Dainis Kristopans (7 goals) was de beste werper voor de Melsungers, die onlangs twee wedstrijden zonder overwinning hadden gespeeld in de strijd om internationale zaken. Vier dagen na de verloren DHB Cup-finale tegen SC Magdeburg acteerde het MT rond de overtuigende Letse Kristopans en sterke doelman Adam Morawski na rust beter en bracht de Mannheimers, die woensdagaanzienlijke onregelmatigheden“ in Financiën en Verkoop hadden hun 16e competitienederlaag onthuld.

Donderdagavond vierden de thuisploegen overwinningen in de andere twee hallen: Aan het begin van de 29e speeldag versloeg Frisch Auf Göppingen HSG Wetzlar met 32:27 (16:13). TBV Lemgo Lippe versloeg TSV Hannover-Burgdorf met 28:23 (14:10).