Duidelijke overwinning in Brighton – Man City profiteert van de fout van Liverpool

Vanaf: 25 april 2024 22:56 uur

Manchester City won duidelijk bij Brighton & Hove Albion in een inhaalduel in de Premier League en schoof Liverpool voorbij in de ranglijst.

Manchester City staat na de 4-0 (3-0) in Brighton tweede in de ranglijst achter Arsenal met 76 punten en heeft één wedstrijd minder gespeeld dan de koplopers, één punt achterstand. City heeft ook een wedstrijd minder gespeeld ten opzichte van het op de derde plaats geplaatste Liverpool, maar heeft nu twee punten meer: ​​de ploeg heeft alles in eigen hand.

Liverpool verloor woensdag het lokale duel bij Everton FC met 0-2, waardoor City ze kon inhalen. Koploper Arsenal boekte dinsdag een 5-0-zege tegen Chelsea won.

• De Premier League-tafel
    Pijl naar rechts

City liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan

De favoriet ging na een paar minuten aan het rollen. Kevin De Bruyne kwam in de 17e minuut op voorsprong, gevolgd door Phil Foden met twee doelpunten (26e, 34e). De titelfavoriet beheerste de wedstrijd.

Brighton probeerde in de tweede helft harder te spelen, maar bleef defensief kwetsbaar. Julián Álvarez maakte de eindstand (62′). Ook de onttroonde Champions League-winnaar kon de afwezigheid van spits Erling Haaland (spierproblemen) opvangen.

De titeldromen van Liverpool eindigen waarschijnlijk in de derby

Ondertussen duurde de resultatencrisis van Liverpool voort, waarbij de ploeg woensdag al met 0-2 (0-1) verloor bij Everton. Slechts één overwinning uit de laatste vier competitiewedstrijden betekent het einde van de titeldromen van Liverpool, dat onlangs ook in de Europa League werd uitgeschakeld.

Andrew Robertson van Liverpool FC

‘Wij waren niet goed genoeg’ zei Liverpool-coach Jürgen Klopp over “Sky”. „Ik weet wat dat betekent, ik kan het nu niet meer veranderen.“ Liverpool speelt zaterdag West Ham United. Manchester City sluit zondag aan Nottingham bos Op zondag moet ook Arsenal sluiten Tottenham Hotspur.

Jarrad Branthwaite zette Everton in de 27e minuut op voorsprong. De finish van Branthwaite glipte door de handen van Liverpool-doelman Alisson. Eerder was er al sprake van een mogelijke strafschop voor Everton, maar buitenspelpositie verhinderde de strafschop.

Jarrad Branthwaite (Everton FC) viert feest na zijn doelpunt tegen Liverpool FC

Everton verhoogde de score in de 58e minuut toen Dominic Calvert-Lewin een hoekschop in het doel kopte. Liverpool kwam in de 70e minuut dichtbij, maar Luis Díaz raakte de lat vanaf de linkerrand van het strafschopgebied.

„Iedereen moet in de spiegel kijken en zich afvragen of ze echt alles hebben gegeven en echt de competitie willen winnen.“ zei kapitein Virgil van Dijk: „Als we spelen zoals vandaag, hebben we geen enkele kans om onszelf als titelkandidaat te zien.“

Manchester United klimt naar de zesde plaats

De aanhoudende crisis Manchester United slaagde er tegen Sheffield United Door een 4-2 overwinning wist de ploeg op te schuiven naar de zesde plaats Newcastle United met 0:2 Kristal Paleis kwijt.

Ben Osborn (Sheffield United) in duel met Antony (Manchester United)

De AFC Bournemouth ontving zijn kleine kans om deel te nemen aan de Europese competitie met een 1-0 overwinning op de Wolverhampton Wanderers in leven.

Ondertussen was er woensdag een doelpuntenrecord voor de Premier League: Hoewel er nog 45 wedstrijden te spelen zijn, brak de competitie het record van 1.084 doelpunten in een seizoen dat pas vorig jaar werd gevestigd.