Bundesliga Dames: FC Bayern verdient eerste „kampioensmatchpoint“

Vanaf: 23 april 2024 07:58 uur

De voetballers van Bayern München verdienden hun eerste „kampioensmatchpoint“ met twee droomgoals vanaf de middenlijn. De Bundesliga-tafelleider hield achtervolger VfL Wolfsburg op afstand met een 3-0 (0-0) overwinning op Werder Bremen op maandagavond (22 april 2024) en kan vroeg in de komende uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen in mei opnieuw een titeloverwinning boeken. 5e.

Magdalena Eriksson (48e) zette de titelverdediger met een kopbal na een corner op voorsprong. De hoogtepunten van de wedstrijd volgden: Jovana Damnjanovic (57′) scoorde met een lob vanaf de middenlijn op Werder-doelman Livia Peng, die ruim voor het strafschopgebied stond opgesteld, voordat de Engelse international Georgia Stanway dit kunstje laat (90′) herhaalde. +5). Eerder had München-doelman Maria Luisa Grohs een strafschop van Sophie Weidauer (71′) gepareerd.

Het Bayern van coach Alexander Straus staat zeven punten voor op Wolfsburg met nog drie competitiewedstrijden te gaan. Met een overwinning in Leverkusen zou de ploeg uit München het zesde kampioenschap in de geschiedenis van de club veilig hebben gesteld als VfL een dag eerder de verplichte opgave tegen 1. FC Köln had opgelost.

• 19e speeldag
    Rechter pijl

Wolfsburg draait wedstrijd tegen Duisburg

VfL Wolfsburg worstelde zondag (21 april 2024) ondanks dat het grote favoriet was lang tegen Duisburg, maar won uiteindelijk duidelijk.

Jule Brand van VfL Wolfsburg in actie tijdens de Bundesliga-wedstrijd in Duisburg

De ploeg van coach Tommy Stroot won met 4-1 (0-0) van het nog steeds puntloze „Zebras“, wiens degradatie enkele uren voor de degradatie was bezegeld.

Alexandra Popp (71e minuut) bij haar comeback na een knieblessure, Dominique Janssen (85e), Vivien Endemann (88e) en Ewa Pajor (89e) draaiden de wedstrijd om voor de “Wolfs”, die nog drie speeldagen te gaan hadden. hoop op een klein wonder om te voorkomen dat München opnieuw wint. FC Bayern neemt het maandag op de 19e speeldag op tegen Werder Bremen. Natalie Rose Muth (64e) had de ploeg uit Duisburg hoop gegeven op hun eerste overwinning van het seizoen door de leiding te nemen.

Keulen viert overwinning in de degradatiestrijd

1. FC Keulen behaalde een uiterst belangrijke 2-0 (0-0) overwinning tegen SC Freiburg. De voorsprong op de degradatieplaatsen bedraagt ​​daardoor met nog drie speeldagen te gaan zes punten.

Selina Cerci was de Keulse heldin van de dag. In de 47e minuut zette de 23-jarige, die pas in de tweede helft als invaller inviel, haar ploeg op voorsprong. In de 84e minuut maakte ze haar jokerbrace compleet toen ze met een laag schot de beslissing nam negen meter. De FC-vrouwen hebben slechts één overwinning uit hun laatste drie wedstrijden nodig om volgend seizoen, ongeacht de competitie, in de Bundesliga te kunnen spelen.

Door het succes van 1. FC Köln tegen SC Freiburg kan Duisburg de laatste twee plaatsen in de ranglijst niet meer verlaten. Wat er daarna in Duisburg zal gebeuren, valt nog te bezien. Hoofdcoach Thomas Gerstner heeft zijn vertrek aan het einde van het seizoen aangekondigd.

Frankfurt op koers voor de Champions League

Zaterdag hadden de voetballers van Eintracht Frankfurt al ijskoud gebruik gemaakt van de steekbal van TSG Hoffenheim in de race om de derde en laatste Champions League-plaats. Met de 4:1 (3:1) tegen 1. FC Nürnberg schoof de ploeg van coach Niko Arnautis voorbij de Kraichgau-vrouwen voorafgaand aan het directe duel tussen de Europa Cup-aspiranten aanstaande zaterdag (27 april 2024, 14.00 uur).

Hoffenheim faalt tegen Essen

Een paar uur voor het succes in Frankfurt maakte Hoffenheim verrassend een fout. In het 1:2 (0:0) gelijkspel op SGS Essen gaf de ploeg van coach Stephan Lerch in een dramatische slotfase achteloos belangrijke punten weg. De voorsprong van Frankfurt bedraagt ​​nu één punt.

De SGE, die de vorige speeldag verloor bij Bayer Leverkusen (0-2), liet niets te wensen over na de vroege schrik van het doelpunt van Selma Sol Magnusdottir (1e) uit Neurenberg. De nationale speelsters Sara Doorsoun (5e) en Nicole Anyomi (31e/43e) zorgden bij rust voor een comfortabele voorsprong, in de tweede helft volgde aanvaller Lara Prasnikar (64e).

Hoffenheim kwam op voorsprong met een eigen doelpunt van Laura Pucks uit Essen (77e), maar Beke Sterner (88e) en Natasha Kowalski (90e, strafschop) draaiden het duel om met een late dubbele treffer. TSG wacht al drie wedstrijden op een overwinning.

Leipzig boekt zijn vierde thuiszege op rij

Met hun vierde thuisoverwinning op rij maakte de pas gepromoveerde Leipzig het bijna perfect om in de competitie te blijven. Een briljant moment van Mimmi Larsson was vrijdag genoeg om de stand op 1-0 te brengen tegen Leverkusen.

De Zweed scoorde in de 83e minuut voor 1.042 toeschouwers het beslissende doelpunt. De ploeg van coach Saban Uzun, wiens contract in Leipzig niet werd verlengd en na het seizoen afloopt, heeft nu een comfortabele voorsprong op de degradatieplaatsen als negende in de ranglijst.