Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

YouTuber Trevor Jacob veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf na opzettelijke vliegtuigcrash in Californië


YouTuber Trevor Jacob is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf na een vliegtuigongeluk in Californië in 2021, waarvan de Federal Aviation Administration beweert dat de piloot deze met opzet heeft veroorzaakt.

Afgelopen juni, nadat hij een schikking had bereikt, pleitte Jacob schuldig aan een beschuldiging van vernietiging en verhulling met de bedoeling een federaal onderzoek te belemmeren, wat zou hebben geleid tot een gevangenisstraf van twintig jaar.


Jacob heeft via zijn advocaat de volgende verklaring vrijgegeven:

“Deze ervaring was zo vernederend. Ik heb meer over mezelf geleerd dan in mijn hele voorgaande leven bij elkaar. Ik heb van mijn fouten geleerd en kijk ernaar uit om een ​​bijdragend lid van de samenleving te zijn, en een mentor voor de jeugd. Ik ben dankbaar dat rechter Walter veel verschillende aspecten van mijn unieke situatie heeft overwogen. Ik geloof dat hij de juiste beslissing heeft genomen door deze straf op te leggen. Ik ben opgewonden om mijn positieve groei als persoon voort te zetten tijdens mijn gevangenisstraf van zes maanden. Dit was een enorme leerervaring. Ik ben dankbaar voor het ondersteuningssysteem dat ik om me heen heb. Vooral mijn geweldige advocaat. Zonder haar zou dit een veel slechtere uitkomst zijn geweest. Ik ben dankbaar dat ik hier zoveel van heb geleerd en ik ben zo opgewonden voor het volgende hoofdstuk. “

De crash vond plaats op 24 november 2021, terwijl Jacob over Los Padres National Forest vloog. Hij plaatste een video van 12 minuten van de crash op zijn YouTube-kanaal, die volgens de YouTube-pagina van de video bijna 3 miljoen keer bekeken is. Pas twee dagen na de crash meldde Jacob dit bij de National Transportation Safety Board.

Aanklagers beweerden dat Jacob nooit van plan was zijn bestemming te bereiken, dat het altijd het plan was om het vliegtuig te laten crashen, en dat hij tegen federale onderzoekers had gelogen dat hij de crashlocatie niet kende. Jacob werd er ook van beschuldigd te hebben gelogen tegen de FAA, die vorig jaar zijn vliegbrevet introk vanwege de crash.

“Ik ben niet uit mijn vliegtuig gesprongen voor uitzicht”, vertelde Jacob destijds aan ABC News.

Maar het Amerikaanse Openbaar Ministerie in het Central District van Californië was het daar niet mee eens.

“Jacob is een ervaren piloot, skydiver en voormalig Olympisch atleet die een sponsoring had gekregen van een bedrijf dat verschillende producten verkocht, waaronder een portemonnee. Op grond van de sponsorovereenkomst stemde Jacob ermee in om de portemonnee van het bedrijf te promoten in een YouTube-video die hij zou posten ”, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie in een verklaring.

In feite bevatte de video die hij op 23 december 2021 plaatste, getiteld “Ik crashte mijn vliegtuig”, een promotie voor de portemonnee.

Jacob bevestigde meerdere camera’s aan de binnen- en buitenkant van het vliegtuig en droeg tijdens de vlucht een sportparachute in een rugzak, aldus de FAA-brief. De FAA merkte op dat Jacob niet probeerde de motor opnieuw te starten, contact op te nemen met de luchtverkeersleiders over het probleem of te zoeken naar gebieden om veilig te landen. De FAA zei dat Jacob vervolgens uit het vliegtuig sprong “terwijl hij een camera vasthield aan een selfiestick.”

Ook in de video gaat Jacob naar het wrak van het vliegtuig en haalt de camera’s op die aan het vliegtuig waren bevestigd.

In de schikking zeggen de aanklagers dat Jacob contact heeft opgenomen met een bedrijf om hem te helpen zijn vliegtuig terug te halen, en dat hij en een vriend in de weken na het incident in een helikopter naar de crashlocatie zijn gevlogen en het wrak hebben opgehaald. Jacob vertelde de onderzoekers later naar verluidt dat hij niet op de hoogte was van de locatie van het wrak van het vliegtuig, aldus de aanklagers. In de pleidooiovereenkomst stond ook dat Jacob en zijn vriend het vliegtuigwrak in stukken hadden gesneden en vernietigd “met de bedoeling de federale autoriteiten te belemmeren en te belemmeren.”

“Het lijkt erop dat (Jacob) een uitzonderlijk slecht beoordelingsvermogen heeft gehanteerd bij het plegen van dit misdrijf”, aldus de aanklagers in een veroordelingsmemorandum. “(Hij) heeft dit misdrijf hoogstwaarschijnlijk gepleegd om sociale media en nieuwsaandacht voor zichzelf te genereren en om financieel gewin te verkrijgen. Niettemin kan dit soort ‘waaghals’-gedrag niet worden getolereerd.”

ABC News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gn En Head