Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

YouTuber Trevor Daniel Jacob krijgt zes maanden gevangenisstraf voor het organiseren van een klein vliegtuigongeluk
CNN

Een 30-jarige YouTube-maker en voormalig Olympisch atleet is maandag veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf wegens het organiseren van een klein vliegtuigongeluk voor klikken op sociale media.

Trevor Daniel Jacob gaf toe dat hij in november 2021 opzettelijk zijn vliegtuig, dat was uitgerust met meerdere camera’s om de ondergang ervan op video vast te leggen, neerstortte, zeiden federale aanklagers in Californië in een persbericht.

Hij plaatste op 23 december een video op YouTube met de titel ‘I Crashed My Airplane’, zeiden aanklagers, om sponsoring met een portemonneebedrijf te promoten.

Sommige kijkers stonden wantrouwend tegenover de stunt, waarbij uit een aantal opmerkingen bleek dat Jacob al een parachute droeg, geen poging deed om het vliegtuig naar een veilig landingsgebied te laten glijden en een camera en selfiestick bij zich had toen hij het vliegtuig verliet.

Jacob loog tegen onderzoekers, zeiden federale aanklagers in het Central District van Californië, en vertelden hen dat hij de locatie van het wrak niet kende. Ze zeggen dat hij ook heeft gelogen tegen een veiligheidsinspecteur van de Federal Aviation Administration.

Volgens aanklagers kreeg Jacob dagen na de crash te horen dat hij de locatie moest behouden en de National Transportation Safety Board moest informeren waar deze zich bevond.

In plaats daarvan vond hij de crashlocatie en op 10 december 2021 gebruikte hij een helikopter om het wrak uit het Los Padres National Forest te tillen. Vervolgens heeft hij beetje bij beetje het wrak ontmanteld en afgevoerd in een poging het federale onderzoek te dwarsbomen, aldus de aanklagers.

Jacob bekende eerder dit jaar schuldig te zijn aan vernietiging en verzwijging met de bedoeling een federaal onderzoek te belemmeren.

“Het lijkt erop dat (Jacob) een uitzonderlijk slecht beoordelingsvermogen heeft gehanteerd bij het plegen van dit misdrijf”, betoogden de aanklagers in een veroordelingsmemorandum. “(Jacob) heeft dit misdrijf hoogstwaarschijnlijk gepleegd om sociale media en nieuwsaandacht voor zichzelf te genereren en om financieel gewin te verkrijgen. Niettemin kan dit soort ‘waaghalsgedrag’ niet worden getolereerd.”

Advocaten van Jacob verzochten om een ​​proeftijd in plaats van gevangenisstraf, en schreven in gerechtelijke documenten dat de snowboarder ‘alleen in zijn hanger woonde’ tijdens het hoogtepunt van de coronaviruspandemie en een ‘reeks slechte keuzes maakte die culmineerden in het misdrijf waartoe hij werd veroordeeld’. hij heeft schuld bekend.”

In een brief aan de rechter schreef Jacob dat hij ‘oprecht spijt had’ en ‘veel gevolgen heeft ondervonden van dit misdrijf’.

“Hoewel ik de vliegtuigroute zorgvuldig heb onderzocht om er zeker van te zijn dat de crash niet in de buurt van menselijke huisvesting of wandelroutes zou plaatsvinden, had ik er nooit mee door moeten gaan”, schreef Jacob, eraan toevoegend dat de FAA sindsdien zijn vliegbrevet heeft hersteld.

Aanklagers voerden aan dat een gevangenisstraf “noodzakelijk is om te voorkomen dat anderen dit soort stunts proberen uit te voeren.”

Gn En Head