Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Yellen zegt dat de VS ‘verantwoordelijk zijn voor de nederlaag van Oekraïne’ als de hulp in het Congres mislukt


De Oekraïense president Zelenskiy verwelkomt de Amerikaanse minister van Financiën Yellen in Kiev

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy verwelkomt de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, te midden van de Russische aanval op Oekraïne, in Kiev, Oekraïne, 27 februari 2023. Oekraïense presidentiële persdienst/hand-out via REUTERS/File Photo Verkrijg licentierechten

MEXICO-STAD, 5 december (Reuters) – Minister van Financiën Janet Yellen zei dinsdag dat de Verenigde Staten “verantwoordelijk zouden zijn voor de nederlaag van Oekraïne” als het Congres er niet in slaagt het laatste miljardenfinancieringsverzoek van de regering-Biden voor het door oorlog verscheurde land goed te keuren. .

Yellen vertelde verslaggevers tijdens een reis naar Mexico-Stad dat de financiering – met name voor de Oekraïense algemene begrotingssteun – “volkomen essentieel” was en een voorwaarde om de steun van het Internationaal Monetair Fonds naar Oekraïne te laten stromen.

“Ik heb met leden van het Congres gesproken, mijn collega’s ook. Ik denk dat zij dit begrijpen, dat dit een penibele situatie is en dat we onszelf verantwoordelijk kunnen houden voor de nederlaag van Oekraïne als het ons niet lukt om de benodigde financiering naar Oekraïne te krijgen. En ik neem hier directe begrotingssteun op, want dat is uiterst essentieel”, zei Yellen.

Eerder op dinsdag zei de stafchef van de Oekraïense president Volodymyr Zelenski dat het uitstel van de Amerikaanse hulp een “groot risico” met zich meebracht dat Oekraïne zijn bijna twee jaar durende oorlog tegen de Russische invasie zou verliezen.

Zelenskiy annuleerde later de plannen om het Congres aan te spreken en rechtstreeks om Amerikaanse hulp te vragen, omdat het Congres ruzie maakte over de Republikeinse eisen om de hulp te koppelen aan een herziening van het Amerikaanse immigratie- en grensbeleid. Amerikaanse wetgevers hebben gedebatteerd over een aanvullend uitgavenpakket van ruim 100 miljard dollar, dat zowel hulp aan Oekraïne en Israël als grensfinanciering zou omvatten.

Yellen zei dat de Amerikaanse financiering voor Oekraïne ook essentieel was voor Amerikaanse bondgenoten in Europa, die genereuzere hulp verleenden om Oekraïne te helpen de overwinning te behalen in zijn strijd tegen Russische agressie.

“Oekraïne heeft gewoon geen geld meer”, zei Yellen. ‘Ze geven meer uit dan elke cent die ze binnenkrijgen, aan belastinginkomsten, aan militaire salarissen en defensie, en ze zouden geen scholen, ziekenhuizen of eerstehulpverleners hebben als we het geld niet naar hen sturen. steun hen.”

De Amerikaanse hulp aan Rusland is gepaard gegaan met ‘zeer strenge controles om te waken tegen elk misbruik van de fondsen en elke corruptie’, zei Yellen, eraan toevoegend dat de overheidsbegrotingssteun via de Wereldbank werd gekanaliseerd, die sterke anticorruptiewaarborgen heeft om ervoor te zorgen dat het geld naar het beoogde doel gaat.

Rapportage door David Lawder; Redactie door Sandra Maler en Leslie Adler

Onze normen: de vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Verkrijg licentierechtenopent een nieuw tabblad

Gn En Head