Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Witte Huis veroordeelt ‘antisemitische’ bijeenkomst buiten falafelwinkel in Philadelphia | Philadelphia


Het Witte Huis heeft de gebeurtenissen veroordeeld buiten een falafelwinkel in Israëlische stijl in Philadelphia, die zondag het middelpunt werd van de demonstranten tijdens een “Flood Philly for Gaza”-bijeenkomst, die zongen: “Je kunt je niet verbergen, we beschuldigen je van genocide”.

Het was “antisemitisch en totaal niet te rechtvaardigen om restaurants die Israëlisch eten serveren aan te vallen vanwege meningsverschillen met het Israëlische beleid”, aldus de plaatsvervangend perssecretaris, Andrew Bates.

Hij zei dat het gedrag “het soort wrede en zinloze dubbele standaard onthult dat een visitekaartje is van antisemitisme”.

Video toonde demonstranten die zongen buiten Goldie, een koosjer restaurant dat eigendom was van de Amerikaans-Israëlische chef-kok Michael Solomonov. Eerder zei de Democratische gouverneur van Pennsylvania, Josh Shapiro, veroordeelde het protest als “flagrante daad van antisemitisme – geen vreedzaam protest”.

“Ik kan niet geloven dat ik dit zelfs maar moet zeggen, maar het is verachtelijk om bedrijven te targeten, simpelweg omdat ze Joods eigendom zijn. Philadelphia verzet zich tegen dit soort intimidatie en haat”, aldus de Democratisch congreslid Brendan Boyle over X.

Philadelphia heeft de afgelopen weken aanhoudende pro-Palestijnse bijeenkomsten gekend. Vorige maand verzamelde een groep demonstranten zich buiten Laser Wolf, een restaurant uit het Midden-Oosten dat eigendom is van dezelfde restaurantgroep als Goldie.

Solomonov kwam voor het eerst op de voorgrond met Zahav, een Israëlisch restaurant dat hij in 2008 in Philadelphia opende. Zijn voedselimperium is uitgebreid met een aantal restaurants in Israëlische en Joodse stijl in de stad.

Hij is onder vuur komen te liggen van pro-Palestijnse activisten vanwege verschillende banden met Israëlische instellingen. Na de Hamas-aanvallen van 7 oktober beloofde hij 100% van de omzet van zijn restaurants te doneren aan een Israëlische medische hulporganisatie zonder winstoogmerk.

Volgens de Philadelphia Inquirer werd het protest van zondag geleid door de Philly Palestine Coalition. Demonstranten hadden zich een weg gebaand door het stadscentrum en richtten hun aandacht soms op supporters van het NFL-team van de stad, die zondagavond in bars naar voetbal zaten te kijken. ‘Terwijl je kijkt, vallen er bommen,’ riepen ze.

In een verklaring per e-mail aan de Guardian van Canary Mission, een organisatie die antisemitisme in de VS en Canada monitort en documenteert, staat dat de “anti-Israël bijeenkomst” in Philadelphia dient als een voorbeeld van recente tactieken die door sommigen worden gebruikt om haat tegen Joden en Israël aan te wakkeren. , inclusief het richten op Joodse bedrijven en instellingen.

“Het is geen verrassing voor Canary Mission dat de bijeenkomst afgelopen zondag zo’n antisemitische wending nam”, aldus de verklaring.Gn En Head