Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Wijzigingen in de Britse visumvereisten: de belangrijkste punten in één oogopslag


Afbeeldingsbron, Getty-afbeeldingen

De regering heeft een pakket maatregelen onthuld om het aantal mensen dat naar Groot-Brittannië komt te verminderen.

Minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zei dat de veranderingen, die vanaf volgend voorjaar van kracht worden, de grootste verlaging ooit van de nettomigratie zouden opleveren.

Minimumsalaris voor visum voor geschoolde werknemers in Groot-Brittannië gaat omhoog

Om in aanmerking te komen voor een visum voor geschoolde werknemers om naar Groot-Brittannië te komen, moet uw baanaanbieding aan een minimumsalarisvereiste voldoen.

Op dit moment is dit het hoogste bedrag van € 26.200 per jaar, € 10,75 per uur of het ‘gangbare tarief’ voor uw baan.

Vanaf volgend voorjaar zal dit oplopen tot £38.700 per jaar.

Het is echter van cruciaal belang dat gezondheids- en zorgwerkers – die bijna de helft van de mensen met een werkvisum uitmaken – van de verhoging worden vrijgesteld.

Mensen met een nationale loonschaal, zoals leraren, zullen ook worden vrijgesteld.

Het Migration Observatory zegt dat de grootste impact waarschijnlijk zal optreden bij banen met een gemiddelde opleiding, zoals slagers of chef-koks, waar de lonen doorgaans minder dan £30.000 bedragen.

Minimuminkomenseis voor gezinsvisa gaat omhoog

Het minimuminkomen dat vereist is voor Britse staatsburgers die een buitenlands familielid of buitenlandse partner willen meenemen om bij hen in Groot-Brittannië te komen wonen, stijgt van £18.600 naar £38.700 per jaar.

Omdat de verandering gevolgen heeft voor mensen met lagere inkomens, zal deze een grotere impact hebben op groepen die doorgaans minder verdienen, zoals vrouwen, jongeren en mensen die buiten Londen en Zuidoost-Engeland wonen.

Verbod op zorgverleners die gezinsleden naar Groot-Brittannië brengen

Overzeese zorgwerkers zullen hun partner of kinderen niet langer mee kunnen nemen naar Groot-Brittannië.

Uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat gezondheids- en zorgwerkers vaker gezelschap krijgen van familieleden dan mensen met een ander werkvisum.

In het jaar tot en met september zijn ruim 101.000 visa afgegeven aan zorgwerkers, terwijl naar schatting 120.000 visa zijn verleend aan geassocieerde personen ten laste.

Zorgbedrijven zijn bezorgd dat het verbod op afhankelijke personen potentiële rekruten ervan zal weerhouden naar Groot-Brittannië te komen, waardoor het personeelstekort alleen maar groter wordt.

Maar de regering zegt te geloven dat er nog steeds een grote vraag zal zijn van buitenlandse werknemers naar zorgfuncties in Groot-Brittannië, zelfs als individuen geen familieleden kunnen meenemen.

Afbeeldingsbron, Getty-afbeeldingen

Salariskorting knelpuntberoepenlijst geschrapt

Momenteel kunnen banen op een lijst met knelpuntberoepen worden betaald tegen 80% van het gebruikelijke tarief om in aanmerking te komen voor een visum voor geschoolde werknemers.

De lijst bestrijkt een breed scala aan sectoren, waaronder de gezondheidszorg, het onderwijs, de zorg en de bouw, en is bedoeld om het voor werkgevers gemakkelijker te maken vacatures in te vullen waar er in Groot-Brittannië een tekort aan werknemers is.

De regering zegt te willen stoppen met immigratie die Britse werknemers ondermijnt en is van plan de korting van 20% te schrappen.

Zorgtoeslag gaat omhoog

De jaarlijkse vergoeding die visumhouders moeten betalen om gebruik te kunnen maken van de NHS – bekend als de immigratiegezondheidstoeslag – zal stijgen van £624 naar £1.035.

Er zijn enkele uitzonderingen; gezondheidswerkers en zorgverleners hoeven de heffing bijvoorbeeld niet te betalen, en er is een verlaagd tarief voor studenten en jongeren onder de 18 jaar.

Studenten: herziening van het visum voor afgestudeerden

Met een visum voor afgestudeerden kan iemand minimaal twee jaar in het land blijven nadat hij met succes een cursus in Groot-Brittannië heeft afgerond.

De regering heeft een herziening van deze visumroute gelanceerd om zogenaamd “misbruik” van het systeem te voorkomen.

In het jaar tot en met juni zijn ruim 98.000 visa voor afgestudeerden verleend.

Door de veranderingen, die in januari van kracht worden, wordt het recht van internationale studenten opgeheven om gezinsleden mee te nemen, tenzij ze een postdoctorale onderzoekscursus volgen.

Ook mogen studenten niet meer overstappen op een werkvisum voordat hun studie is afgerond.

Gn En Head