Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Wie is wie achter de dageraad van de moderne kunstmatige intelligentie-beweging


Hoewel kunstmatige intelligentie het afgelopen jaar in de schijnwerpers staat, is technologie die kan lijken te werken als menselijke hersenen al meer dan tien jaar topprioriteit voor onderzoekers, investeerders en tech-managers in Silicon Valley en daarbuiten.

Hier zijn enkele mensen die betrokken zijn bij de oorsprong van de moderne AI-beweging en die de ontwikkeling van de technologie hebben beïnvloed.

Credit…Jim Wilson/De New York Times

De heer Altman is de CEO van OpenAI, het AI-lab in San Francisco dat de chatbot ChatGPT maakte die het afgelopen jaar viraal ging en de erkenning van de kracht van generatieve kunstmatige intelligentie inluidde. De heer Altman hielp bij het opzetten van OpenAI na een ontmoeting met Elon Musk over de technologie in 2015. Destijds leidde de heer Altman Y Combinator, de start-up incubator in Silicon Valley.

Credit…Massimo Berruti voor The New York Times

De heer Amodei, een AI-onderzoeker die al vroeg bij OpenAI kwam, leidt de AI-start-up Anthropic. Als voormalig onderzoeker bij Google hielp hij de onderzoeksrichting van OpenAI bepalen, maar vertrok in 2021 na meningsverschillen over de weg die het bedrijf insloeg. Dat jaar richtte hij Anthropic op, dat zich toelegt op het creëren van veilige AI-systemen.

Credit…Calla Kessler voor The New York Times

Meneer Gates, een oprichter van Microsoft en jarenlang de rijkste man ter wereld, was lange tijd sceptisch over hoe krachtig AI zou kunnen worden. Vervolgens kreeg hij in augustus 2022 een demonstratie van OpenAI’s GPT-4, het AI-model dat ten grondslag ligt aan ChatGPT. Nadat hij had gezien wat GPT-4 kon doen, werd de heer Gates een AI-bekeerling. Zijn goedkeuring hielp Microsoft agressief te handelen om te profiteren van generatieve AI

Credit…Toby Melville/Agence France-Presse, via Pool/AFP Via Getty Images

De heer Hassabis, een neurowetenschapper, is oprichter van DeepMind, een van de belangrijkste laboratoria van deze golf van AI. Hij kreeg financiële steun om DeepMind te creëren van investeerder Peter Thiel en bouwde een laboratorium dat AlphaGo produceerde, een AI-software die de wereld schokte. wereld in 2016 toen het ‘s werelds beste speler van het bordspel Go versloeg. (De heer Hassabis was als tiener een bekroonde schaker.) Google kocht DeepMind, gevestigd in Groot-Brittannië, in 2014, en de heer Hassabis is een van de beste AI-managers van het bedrijf.

Credit…Chloe Ellingson voor The New York Times

Een professor aan de Universiteit van Toronto, de heer Hinton, en twee van zijn studenten waren verantwoordelijk voor neurale netwerken, een belangrijke onderliggende technologie van deze golf van AI. Neurale netwerken fascineerden de technologie-industrie, en Google stemde er al snel mee in om de heer Hinton en zijn collega’s te betalen. bemanning van $44 miljoen in 2012 om ze aan te trekken, waarmee ze Microsoft en Baidu, een Chinees technologiebedrijf, versloegen.

Credit…Clara Mokri voor The New York Times

De heer Hoffman, een voormalige PayPal-directeur die LinkedIn oprichtte en durfkapitalist werd, maakte – naast de heer Musk en de heer Thiel – deel uit van een groep die $ 1 miljard in OpenAI investeerde.

Credit…Amir Hamja/The New York Times

De heer Musk, die Tesla leidt en SpaceX oprichtte, hielp bij de oprichting van OpenAI in 2015. Hij maakt zich al lang zorgen over de potentiële gevaren van AI. Destijds probeerde hij OpenAI, een non-profitorganisatie, te positioneren als een meer ethisch tegenwicht voor andere technologiebedrijven. De heer Musk verliet OpenAI in 2018 na meningsverschillen met de heer Altman.

Credit…Ruth Fremson/De New York Times

De heer Nadella, de CEO van Microsoft, leidde de investeringen van het bedrijf in OpenAI in 2019 en dit jaar, waarbij hij in die periode 13 miljard dollar aan de start-up toezegde. Microsoft is sindsdien volop bezig met AI en heeft de technologie van OpenAI opgenomen in de Bing-zoekmachine en in veel van zijn andere producten.

Credit…Jeff Chiu/Associated Press

De heer Page, die samen met Sergey Brin Google heeft opgericht, is lange tijd een voorstander geweest van AI en de voordelen ervan. Hij drong aan op de overname van DeepMind door Google in 2014. De heer Page heeft een optimistischer kijk op AI dan anderen en vertelde leidinggevenden in Silicon Valley dat robots en mensen ooit harmonieus zullen leven.

Credit…Marco Bello/Getty Images

De heer Thiel, een PayPal-directeur die durfkapitalist werd en een groot deel van zijn fortuin verdiende met een vroege investering in Facebook, was een belangrijke investeerder in de vroege AI-laboratoria. Hij investeerde geld in DeepMind en later in OpenAI.

Credit…Jason Henry voor The New York Times

De heer Yudkowsky, een internetfilosoof en autodidactisch AI-onderzoeker, heeft bijgedragen aan het ontstaan ​​van een groot deel van het filosofische denken rond de technologie. Hij was een leider in een gemeenschap die zichzelf rationalisten of, in latere jaren, effectieve altruïsten noemde, en die geloofden in de kracht van AI, maar ook bang waren dat de technologie mensen zou kunnen vernietigen. De heer Yudkowsky was gastheer van een jaarlijkse conferentie (gefinancierd door de heer Thiel) over AI, waar de heer Hassabis de heer Thiel ontmoette en zijn steun voor DeepMind verzekerde.

Credit…Loren Elliott voor The New York Times

De heer Zuckerberg, de CEO van Meta, eigenaar van Facebook, Instagram en WhatsApp, dringt al minstens tien jaar aan op AI. Hij erkende de kracht van de technologie en probeerde DeepMind te kopen, voordat Google het winnende bod uitbracht. Vervolgens ging hij op zoek naar mensen om AI-talent naar Facebook te halen.

Rapportage werd bijgedragen door Cade Metz, Karen Weise, Nico Grant En Mike Isaak.

Gn En Head