Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Washington wordt bedreigd door overstromingen, omdat regenval en smeltende sneeuw ervoor zorgen dat grote rivieren stijgen


ARLINGTON, Wassen. – Er ontstaat snel een aanzienlijke overstromingsdreiging nu een atmosferische rivier stortregens op de Evergreen State laat vallen.

Een atmosferische rivier is een smalle corridor van geconcentreerde waterdamp in de lucht, die maar liefst 27 keer zoveel water transporteert als de rivier de Mississippi en stortbuien veroorzaakt.

STIJGENDE RIVIEREN, HUIZEN OVERSTROOMD IN WASHINGTON ALS DODELIJKE ‘PINEAPPLE EXPRESS’ PACIFIC NOORDWEST DOORDRUKT

De atmosferische rivier die deze week over West-Washington stroomt, brengt een aanzienlijke hoeveelheid regen met zich mee. Eén regenmeter op het Olympisch Schiereiland heeft bijvoorbeeld binnen een periode van 24 uur 23,5 centimeter regen gemeten.

Beelden van overstromingen rond Washington

Een dergelijke aanzienlijke hoeveelheid regen zorgt ervoor dat rivieren en kreken in het gebied overstromen.

De Stillaguamish-rivier, die ongeveer anderhalf uur rijden ten noorden van Seattle ligt, bevindt zich in een grote overstromingsfase. De rivier stroomt over sommige wegen heen, waardoor er minstens één is afgesloten.

Volgens de National Weather Service staat het peil van de Stillaguamish-rivier dinsdagmiddag op meer dan 6 meter. In de onderstaande video kun je zien hoe de rivier onder de Hellerbrug door snelt en stijgt.

De Stillaguamish-rivier stroomde ook een wijk binnen. Hieronder ziet u een still uit een video waarin de rivier opkomt en uitmondt in een woonwijk.

RIVIEREN KOMEN IN WASHINGTON TERWIJL CLIPPER SNEEUW NAAR HET MIDWESTEN BRENGT

“De buurman zegt dat hij het heerlijk vindt om in de zomer op het water te wonen, en dit is het niet zo leuke deel ervan”, zegt JohnHopperstad, die de video op X deelde.

Het nabijgelegen Arlington zag ook enorme overstromingen.

HOE VLOEDWATER JE ZEER ZIEK KAN MAKEN

De onderstaande video toont een park dat bedekt is met overstromingswater terwijl een omgevallen boom stroomafwaarts drijft.

In de stad Granite Falls kwam een ​​bestuurder vast te zitten in het water nadat hij in stilstaand water was gereden. De bestuurder moest worden gered en is naar verluidt niet gewond geraakt.

Langs de I-5 in Seattle moesten arbeiders een afrit afsluiten vanwege stilstaand water. Slechts ongeveer 30 cm water is voldoende om een ​​klein voertuig mee te nemen.

HOEVEEL OVERSTROMINGSWATER IS NODIG OM EEN AUTO TE BESCHADIGEN?

Ten zuidwesten van Seattle steeg de Skokomish-rivier zo hoog dat een deel van de hieronder afgebeelde weg verdween.

Eén factor die het overstromingsprobleem verergert, is het smelten van de sneeuw.

Een warm systeem dat het gebied is binnengetrokken, zorgt ervoor dat een laag sneeuw van 6,5 tot 1,2 meter in de bergketens rond West-Washington smelt en in rivieren en andere waterwegen stroomt.

Inwoners van Washington moeten klaar zijn om te evacueren

Ambtenaren adviseren bewoners in laaggelegen gebieden in uiterwaarden om voorbereid te zijn op evacuatie als overstromingen hun huizen bedreigen.

“Neem nu de tijd om alle belangrijke documenten bij elkaar te brengen”, zegt Lucia Schmit, directeur van Snohomish County EMA, tegen Max Gorden van FOX Weather.

HOE KIJK FOX WEER

“Dus paspoorten, geboorteakten, huwelijksakten, al die dingen die heel moeilijk te vervangen zijn, verzekeringsdocumenten,” voegde ze eraan toe. “Verzamel die allemaal samen met voedsel en kleding die je misschien snel mee moet nemen en zorg ervoor dat je dat klaar hebt staan.”

De komende 24 uur zullen in de Pacific Northwest gevuld blijven met regen.

Gn En Head