Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Johnson wil de beelden van 6 januari onscherp maken om de relschoppers in het Capitool te beschermen
CNN

Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson zei dinsdag dat voordat de beelden van de aanval op het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 publiekelijk worden vrijgegeven, de gezichten van de menigte vervaagd zullen zijn om hen te beschermen tegen het ministerie van Justitie.

De Republikein uit Louisiana zei tijdens een persconferentie dat hij ervoor wil zorgen dat relschoppers niet vervolgd worden.

“We doorlopen een methodisch proces om ze zo snel mogelijk vrij te laten”, zei Johnson. “Zoals u weet moeten we sommige gezichten onscherp maken van personen die hebben deelgenomen aan de gebeurtenissen van die dag, omdat we niet willen dat er represailles tegen hen worden genomen en dat zij door de DOJ worden aangeklaagd en dat er andere, weet u, zorgen en problemen zijn. problemen.”

Hij voegde eraan toe: “Dus dat is een langzaam proces om het voor elkaar te krijgen.”

Federale onderzoekers en aanklagers beschikken al over beelden van de beveiligingscamera’s van het Capitool en hebben deze gebruikt om leden van de maffia die dag aan te klagen en te vervolgen.

Maar online speurneuzen en individuen uit het publiek hebben eerder al geholpen om veel mensen te identificeren op basis van beelden die tijdens de rel zijn genomen, en het vervagen van de gezichten van mensen in het Capitool die dag zou het potentieel voor aanvullende publieke tips kunnen belemmeren.

In een online geplaatste verklaring benadrukt Raj Shah, een woordvoerder van Johnson, dat de spreker de gezichten wil vervagen “om alle vormen van vergelding” van “niet-gouvernementele actoren” te voorkomen.

“Gezichten moeten onscherp worden gemaakt op beelden van openbare kijkruimtes om alle vormen van vergelding tegen particuliere burgers door niet-gouvernementele actoren te voorkomen. Het ministerie van Justitie heeft vanaf 6 januari 2021 al toegang tot onbewerkt beeldmateriaal”, schreef Shah.

Volgens de laatste update van het ministerie van Justitie hebben 683 mensen schuldig gepleit aan federale aanklachten die voortvloeien uit hun daden op 6 januari, en zijn 127 personen schuldig bevonden in processen bij de districtsrechtbank van DC.

Het ministerie van Justitie heeft eerder de hulp van het publiek gevraagd bij het identificeren van meer dan 300 personen in het Capitool die dag, en de FBI, het Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives en de politie van Washington, DC, blijven een half miljoen mensen aanbieden dollarbeloning voor informatie die leidt tot de arrestatie van de persoon die op 5 januari 2021 pijpbommen plaatste in de buurt van het Republikeinse Nationale Comité en het Democratische Nationale Comité.

Half november kondigde Johnson aan dat hij van plan was de beveiligingsbeelden van Capitol Hill vrij te geven, die geen gevoelige informatie bevatten, maar waarin geen sprake was van vervaagde gezichten.

“Toen ik me kandidaat stelde, beloofde ik de 44.000 uur aan videomateriaal van de beveiliging van Capitol Hill, gemaakt op 6 januari 2021, toegankelijk te maken voor het Amerikaanse volk”, zei Johnson destijds in een verklaring, eraan toevoegend dat er een openbare bezichtiging zou plaatsvinden. ruimte om “ervoor te zorgen dat elke burger elke minuut van de video’s ongecensureerd kan bekijken.”

Gn En Head