Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Johnson dringt aan op ingrijpende veranderingen in de grensveiligheid in een overeenkomst voor hulp aan Oekraïne


WASHINGTON (AP) – Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson zeiden dinsdag tegen collega-Republikeinen dat ingrijpende veranderingen in het Amerikaanse grensbeleid hun “heuvel om op te sterven” zouden zijn in de onderhandelingen over de bijna-afbraak van president Joe Biden. Pakket van 106 miljard dollar voor de oorlogen in Oekraïne en Israël en andere veiligheidsbehoeften.

Johnson bracht de harde boodschap dinsdagochtend over, voorafgaand aan geheime briefings die de regering-Biden organiseerde om te onderstrepen hoe hard de hulp nodig is. De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy was op de planning spreek de senatoren toe via video maar moest zijn optreden afzeggen, zei Chuck Schumer, leider van de meerderheid in de Senaat.

Biden dringt er bij een onwillig Congres op aan om het militaire, economische en humanitaire hulppakket goed te keuren, maar de injectie ervan grensbeveiliging in de onderhandelingen heeft vooruitgang bemoeilijkt.

‘De strijd gaat om de grens’, zei Johnson op een persconferentie. “Dat doen we eerst als topprioriteit, en we zullen voor deze andere verplichtingen zorgen.”

Even eerder vertelde Johnson tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren aan de Republikeinse parlementsleden dat hun ‘heuvel om op te sterven’ in de onderhandelingen het grensbeleid was, aldus een Republikein tijdens de bijeenkomst. Conservatieven dringen aan op de bepalingen in de grondwet HR 2een wetsvoorstel dat ze in mei hebben aangenomen en dat de bouw van muren langs de zuidelijke grens zou hervatten en het voor migranten drastisch moeilijker zou maken om asiel aan te vragen in de VS.

Johnson herhaalde zijn standpunt dinsdag, een dag later, in een brief aan het Witte Huis ambtenaren waarschuwden dat de VS tegen het einde van het jaar geen geld meer zullen hebben om wapens en hulp naar Oekraïne te sturen, waardoor het vermogen van de VS om de Russische invasie te bestrijden in gevaar komt.

In de Senaat drong Schumer aan op een teststemming woensdag over de noodfinanciering voor Oekraïne, Israël en andere nationale veiligheidsbehoeften, maar zonder de grensbepalingen die de Republikeinen eisen. Hij beschreef het pakket als cruciaal voor het veiligstellen van de toekomst van Oekraïne en de democratie.

“Dit is een keerpunt in de westerse beschaving”, zei Schumer tegen verslaggevers op een persconferentie.

Schumer voegde eraan toe dat Johnson hem in een besloten bijeenkomst had verteld dat hij het aanvullende pakket niet door het Huis van Afgevaardigden kon doorgeven zonder dat HR 2 eraan was gehecht.

De eisen van de Republikeinse Partij kunnen elke wetgeving die voortkomt uit de Senaat in gevaar brengen, waar een tweeledige groep overeenstemming probeert te bereiken over een sobere regeling. reeks grensbeleidsvoorstellen. De Republikeinen hebben bij die onderhandelingen erkend dat ze niet vasthouden aan het brede beleid dat in de wetgeving van het Huis van Afgevaardigden is opgenomen, waardoor er een schisma tussen de twee kamers is ontstaan.

Senator James Lankford, R-Okla., zei dat het “niet rationeel” was om te verwachten dat de nauw verdeelde Senaat een wetsvoorstel zou goedkeuren dat geen enkele Democratische stem in het Huis van Afgevaardigden kreeg.

‘Zo kun je geen wetten maken,’ zei Lankford. “We moeten wetten maken.”

Tot nu toe concentreerden de onderhandelingen in de Senaat zich op een voorstel om de initiële drempel voor migranten om het asielsysteem binnen te komen te verhogen, en om de mogelijkheden van de uitvoerende macht om migranten toe te laten via humanitaire voorwaardelijke vrijlating te beperken.

De Democraten namen eerder deze week een stap terug uit de gesprekken en zeiden dat de Republikeinen niet bereid waren compromissen te sluiten. Republikeinse senatoren doen een tegenbod, maar zeggen nog steeds dat ze het financieringspakket zullen blokkeren als het geen grensveiligheidsbeleid omvat waarover ze het eens kunnen worden.

Vóór de teststemming deed Schumer de Republikeinen wat hij een ‘gouden aanbod’ noemde: ermee instemmen om verder te gaan met het hulppakket en ze konden elk amendement aanbieden dat ze wilden om grensbeveiliging aan het pakket toe te voegen.

Maar McConnell, de Republikeinse leider, toonde geen interesse en moedigt alle Republikeinse senatoren aan om tegen het bevorderen van het Biden-hulppakket te stemmen om te laten zien dat ze “serieus” zijn in het eisen van grensveranderingen.

“Dit is het moment om aandacht te besteden aan onze eigen grens, naast deze andere belangrijke internationale zorgen”, zei McConnell.

De wetgevers van het Huis van Afgevaardigden zouden ook van de nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan horen over de urgentie van het verlenen van hulp. De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden blijven zeer sceptisch over het sturen van meer oorlogsgeld naar Oekraïne, en sommigen hebben gezegd dat ze dit niet zullen steunen, ook al gaat het gepaard met een hard grensbeleid.

Het Witte Huis heeft geweigerd de details van de grensonderhandelingen publiekelijk te bespreken en heeft er bij de wetgevers op aangedrongen om Biden’s verzoek om noodfinanciering spoedig goed te keuren.

“Ik denk dat de president heel, heel duidelijk is geweest en hoge regeringsfunctionarissen zullen vandaag voor elk lid van het Huis en de Senaat heel duidelijk zijn over wat er op dit moment op het spel staat in Oekraïne”, zegt Olivia Dalton, de belangrijkste plaatsvervanger van het Witte Huis. perssecretaris, zei dinsdag in Air Force One terwijl Biden naar Boston reisde voor campagneinzamelingsacties.

Johnson, een conservatief van de harde lijn, stemde in september tegen veiligheidshulp aan Oekraïne, maar staat sinds hij voorzitter werd ontvankelijker voor de financiering van het leger van het land, waarbij hij waarschuwde dat de Russische president Vladimir Poetin niet de overhand mag krijgen.

Toch zei Johnson dat hij meer informatie van het Witte Huis wilde over de strategie om het conflict te beëindigen.

“Wat is het doel? Wat is het eindspel in Oekraïne? Hoe kunnen we goed toezicht houden op de fondsen?” zei de spreker.

Door de beladen dynamiek zijn wetgevers diep bezorgd dat het Congres er niet in zal slagen de financiering tegen het einde van het jaar goed te keuren.

“De wereld moet zich grote zorgen maken over wat hier gebeurt”, zei senator Chris Murphy, D-Conn., maandagavond. “Republikeinen hebben besloten de financiering van Oekraïne te gijzelen door een binnenlandse politieke prioriteit die tot de moeilijkste in de Amerikaanse politiek behoort om op te lossen.”

___

Associated Press-schrijvers Kevin Freking en Seung Min Kim hebben bijgedragen aan de berichtgeving.Gn En Head