Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Voormalig voorzitter Kevin McCarthy treedt eind dit jaar af uit het Congres


  • Voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, zei woensdag dat hij aan het eind van het jaar zal aftreden uit het Congres.
  • “Ik weet dat mijn werk nog maar net begonnen is”, zei McCarthy, R-Californië, in een opiniestuk in de Wall Street Journal.
  • McCarthy was een productief fondsenwerver als Republikeinse leider en later spreker, waar hij een diep netwerk van CEO’s en grote donoren opbouwde.

Voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy (R-CA) spreekt met verslaggevers nadat hij op 3 oktober 2023 uit de functie van voorzitter werd gezet door een stemming in het Huis van Afgevaardigden in het Amerikaanse Capitool in Washington.

Jonathan Ernst | Reuters

Voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, zei woensdag dat hij aan het eind van het jaar zal aftreden uit het Congres.

McCarthy, de Republikein uit Californië die twee maanden eerder door een fractie van zijn eigen partij als voorzitter werd afgezet, zei dat hij vertrekt “om Amerika op nieuwe manieren te dienen”.

‘Ik weet dat mijn werk nog maar net begonnen is’, zei McCarthy in een opiniestuk in de Wall Street Journal.

Door de aankondiging kwam McCarthy onmiddellijk bovenaan de lijst te staan ​​van voormalige Congresleden die een krachtige aanvulling zouden zijn op de loonlijst van een bedrijf. McCarthy was een productief fondsenwerver als Republikeinse leider en later spreker, waar hij een diep netwerk van CEO’s en grote donoren opbouwde.

De verwachte aankondiging kwam de week voordat het Huis van Afgevaardigden voor de rest van het jaar Capitol Hill zou verlaten.

“Ik zal doorgaan met het rekruteren van de beste en slimste mensen van ons land om zich kandidaat te stellen voor een verkozen ambt. De Republikeinse Partij breidt zich elke dag uit, en ik ben vastbesloten mijn ervaring ter beschikking te stellen om de volgende generatie leiders te ondersteunen”, schreef McCarthy in zijn opiniestuk.

Hij schreef de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden onder zijn leiding een reeks overwinningen op het begrotingsbeleid en andere successen toe.

“Ongeacht de kansen of persoonlijke kosten, we hebben het juiste gedaan”, zei McCarthy, eraan toevoegend dat het “in deze geest was dat ik heb besloten het Huis eind dit jaar te verlaten.”

McCarthy gaf ook een vage hint over zijn toekomstplannen: “Ik kijk ernaar uit om ondernemers en risiconemers te helpen hun volledige potentieel te bereiken.”

‘De uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, zullen waarschijnlijk eerder worden opgelost door innovatie dan door wetgeving’, schreef hij.

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.

Gn En Head