Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Voor zijn dood onthulde de Lynnfield-man aan zijn familie dat hij een ongrijpbare crimineel was


LYNNFIELD – Na meer dan 50 jaar op de vlucht te zijn geweest voor de politie, een man uit Lynnfield vertelde zijn familie eindelijk zijn criminele geheim voordat hij in 2021 overleed. Ted Conrad beroofde in 1969 een bank in Ohio voor $ 215.000 voordat hij naar Massachusetts vluchtte en zijn identiteit veranderde. Nu deelt zijn dochter zijn verhaal op een nieuwe podcast genaamd ‘Smoke Screen: My Fugitive Dad’.

“Ze praten erover dat hij op de vlucht was, maar in werkelijkheid was het weglopen”, zegt Ashley Randele, de dochter van Conrad. “We ontdekken meer in het onderzoek. Het ging minder om het geld zelf, maar om het geld te gebruiken om los te komen van het leven dat hij had en opnieuw te beginnen.”

Ashley Randele groeide op in Lynnfield. Voor haar was haar vader Thomas Randele een verkoper van luxe auto’s.

“Op een gegeven moment was zijn gezicht eind jaren negentig, begin jaren 2000 op tv te zien in een autoreclame”, zegt Randele. “Vrienden die hij al twintig, dertig, veertig, vijftig jaar kende, konden het niet geloven.”

De echte naam van Thomas Randele is Ted Conrad. Eind jaren zestig was hij kluisbediende voor de Society National Bank in Cleveland. Zijn werk betekende dat hij toegang had tot de kluis.

Ted Conrad (WBZ-TV)

“We weten uit gesprekken met zijn vrienden dat hij grapjes maakte over hoe gemakkelijk het zou zijn om geld van de bank te nemen”, zei Randele. “(Zijn ex-vriendin) vertelde ons dat ze de kluis waren binnengegaan en stapels geld in hun bezit hadden, en niemand wist het.”

Hij kwam op vrijdag binnen, stopte $215.000 in een tas en liep naar buiten met het geld en een fles alcohol. Het bedrijf nam nooit zijn vingerafdrukken af ​​toen hij de baan aannam, waardoor hij ongeïdentificeerd bleef.

‘Het was niet zo dat ze het nemen van vingerafdrukken van hem hadden gemist. Het was niet zo gebruikelijk zoals het nu is,’ zei Randele.

Ted Conrad was een fan van de bankovervalfilm ‘The Thomas Crown Affair’. US Marshals zeggen dat hij het dat jaar een zestal keer heeft bekeken. Conrad vluchtte in 1970 naar Lynnfield en woonde in een huis aan Carter Road. Ironisch genoeg is het niet erg ver van waar de film werd opgenomen.

“Toen hij in 1970 in Boston opdook, kwam hij naar het registratiekantoor en kreeg een socialezekerheidskaart”, zei Randele. “Hij zei: ‘Ik heb er geen. Ik ben net hierheen verhuisd.’ Ze zeiden: ‘Hé jonge jongen, alsjeblieft. Hij had een geldige socialezekerheidskaart, en daarmee kun je alles doen.’

Ted Conrad en Ashley Randele

CBS Boston


Vanaf dat moment heette hij Thomas Randele, wat volgens Ashley een knipoog kan zijn naar twee namen van belangrijke Steve McQueen-personages. McQueen speelde Thomas Crown in de bovengenoemde film en was Josh Randall in CBS’s Wanted Dead or Alive.

Terwijl Conrad nu de socialezekerheidskaart voor Thomas Randele had, kon hij zonder geboorteakte geen paspoort krijgen.

“Als ik terugkijk, kan ik zeggen: ‘Oh, ik kan het vanuit een ander perspectief zien'”, zei Randele.

Toen Ashley jonger was, ging haar Franse club op school op reis naar Frankrijk, en ze wilde dat haar vader meeging als chaperonne. Het werd gedeeltelijk gesubsidieerd door de school, dus Conrad kon niet op geld leunen als excuus om niet te gaan.

‘Hij zei: wie wil er naar Frankrijk? Wat zeiden we? Iedereen?’ herinnerde Randele zich. “Hij zei: ‘Ik wil gewoon de VS verkennen, ik hoef niet weg. Nu besef ik dat hij niet kon gaan omdat je een geboorteakte moest hebben om een ​​paspoort te krijgen.’

In februari 2021 werd bij Conrad een agressieve vorm van longkanker vastgesteld. Hij overleed in mei van dat jaar, maar niet voordat hij zijn geheim aan zijn familie had onthuld.

‘Mama, papa en ik zaten in de woonkamer naar NCIS, zijn favoriete politieprogramma, te kijken’, zei Randele. “Uit het niets zei hij: ‘Dames, ik moet jullie iets vertellen voor het geval het ooit ter sprake komt. Toen ik hierheen verhuisde, moest ik mijn naam veranderen. De autoriteiten zijn waarschijnlijk nog steeds naar mij op zoek. Ik wil niet om erover te praten, maar ik wil dat je het weet voor het geval er iets gebeurt.”

Ashley eiste dat hij haar in ieder geval zijn echte naam zou vertellen, zodat ze haar echte achternaam kon weten. Hij stemde ermee in, zolang ze zijn verleden niet achtervolgde.

“Hij was zo cool als een komkommerman, maar hij zag er bang uit en zei: ‘Mijn naam is Ted’, zei Randele.

Die avond kon ze zich niet inhouden, en ze zocht zijn naam op en ontdekte alleen artikelen over de bankoverval. Nadat hij was overleden, waren Ashley en haar moeder van plan een jaar te wachten met rouwen voordat ze contact zouden opnemen met de politie. Voordat ze de telefoon konden opnemen, stond de politie in november 2021 bij hen op de stoep.

Gelukkig waren de eerste woorden die hij zei: ‘Je zit niet in de problemen. We moeten gewoon een gesprek voeren’, zei Ashley.

Maandag is de eerste aflevering van “Smoke Screen: My Fugitive Dad” verschenen. Elke week verschijnen er meer afleveringen.

Gn En Head