Vier ernstig gewonden: kinderen vallen door het dak van de gymzaal

Vier ernstig gewond


Kinderen vallen door het dak van de gymzaal

Luister naar artikel

Deze audioversie is kunstmatig gegenereerd. Meer informatie | Stuur feedback

Vier kinderen raakten ernstig gewond bij een val van een hoogte van ongeveer zeven meter. De 13-jarigen breken blijkbaar door het dakraam van een gymzaal. Hoe ze daar terecht zijn gekomen, wordt momenteel onderzocht.

Vier kinderen vielen door het dak van een sporthal in Remshalden in de regio Stuttgart en raakten ernstig gewond. Waarschijnlijk zijn ze tijdens het spelen door het dakraam van het dak gevallen – ongeveer zeven meter de diepte in, aldus een woordvoerder van het politiebureau van Aalen. Na het ongeval in de wijk Rems-Murr in de avond werden de kinderen in reddingshelikopters naar het ziekenhuis gebracht. Reddingswerkers, brandweer en politie waren ter plaatse. Verdere details werden aanvankelijk niet verstrekt.

De politie bevestigde tegenover SWR dat de kinderen op het dak van de gymzaal waren geklommen. Het is nog niet bekend waarom delen van het dak van de sporthal instortten. Volgens lokale media zijn de bij het ongeval betrokken kinderen 13 jaar oud. Volgens de operationeel manager van het Duitse Rode Kruis vielen ze door een lichtkoepel op de vloer van de hal.

De DRK werd daarom ingezet met vier reddingsvoertuigen, twee ambulancevoertuigen, drie reddingshelikopters en meerdere commandovoertuigen. De brandweer was met zeven voertuigen en zo’n veertig hulpdiensten ter plaatse voor technische ondersteuning. Kort na 20.00 uur, drie minuten nadat alarm was geslagen, waren de eerste reddingswerkers ter plaatse.

Die mobile Version verlassen