Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Vertegenwoordiger Ken Buck hekelt de hardliners van zijn partij omdat ze ‘liegen tegen Amerika’


‘Iedereen die beweert dat 6 januari een rondleiding zonder gids door het Capitool was, liegt tegen Amerika. Iedereen die zegt dat de gevangenen die momenteel worden vervolgd vanwege hun betrokkenheid op 6 januari, dat ze op de een of andere manier politieke gevangenen zijn of dat ze geen misdaden hebben gepleegd, die mensen liegen tegen Amerika.”

Het is niet de eerste keer dat Buck, lid van de op Trump gerichte House Freedom Caucus, de onwil van zijn partij hekelt om de resultaten van de overwinning van Biden in 2020 te accepteren of de gewelddadige aanval op het Capitool te veroordelen. De Republikein uit Colorado uitte eerder deze maand een soortgelijke waarschuwing door aan te kondigen dat hij zich in 2024 niet herkiesbaar zou stellen.

“Te veel Republikeinse leiders liegen tegen Amerika”, zei hij begin november in zijn aankondigingsvideo.

Buck noemde de voormalige president Donald Trump niet, die met leugens heeft gezwaaid over de verkiezingen van 2020 en relschoppers van 6 januari (die ze eerder deze maand “gijzelaars” noemden) op zijn schijnbaar op hol geslagen weg naar de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen heeft verheven. Maar hij smeekte zijn partij om president Joe Biden te verslaan met ‘iemand die niet tegen het land liegt’.

“Ik hoop dat al mijn Republikeinse collega’s duidelijker worden en erkennen dat Joe Biden een existentiële bedreiging voor dit land is. We moeten hem verslaan en dat doen we met iemand die niet tegen het land liegt,’ zei Buck tegen Margaret Brennan van CBS.

Toen hem specifiek werd gevraagd naar de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson, die het voortouw nam bij een poging om de verkiezingsresultaten van 2020 ongedaan te maken via een langlopend juridisch plan in Texas, merkte Buck op dat hij zich had aangesloten bij de amicusbrief die Johnson aandrong.

“Ik heb mij ook bij die opdracht aangesloten en ik geloof dat het absoluut juist is om via de rechtbank een verkiezing aan te vechten, en dat is in de Amerikaanse geschiedenis al tientallen keren gebeurd. Wat er mis is, is proberen een juridische functie stop te zetten, een wetgevende functie zoals het tellen van de stemmen bij verkiezingen, zoals op 6 januari gebeurde”, zei hij.

Johnson nam de functie van spreker over nadat afgevaardigde Kevin McCarthy was afgezet in een poging onder leiding van een kleine fractie van Republikeinse hardliners, waaronder Buck, die er niet blij mee waren dat de Republikein uit Californië hulp zocht bij de Democraten om een ​​noodwet aan te nemen om de regering open te houden.

Hoewel Johnson eerder deze maand gedwongen werd hetzelfde te doen, zei Buck zondag dat hij niet verwacht dat hij met dezelfde terugslag te maken krijgt als McCarthy.

“Ik denk niet dat de meeste Republikeinen Spreker Johnson de schuld geven van de problemen waarmee hij nu wordt geconfronteerd, de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd. Die zijn gemaakt tijdens de McCarthy-periode, en Spreker Johnson doet goed werk om zich een weg te banen door deze kwesties, ‘zei Buck. “Dus nee, ik denk niet dat hij te maken krijgt met een opstand.”

Gn En Head