Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Verdachte gearresteerd van vier moorden in de omgeving van Los Angeles die in vier dagen plaatsvonden: politie


Vier dodelijke schietpartijen die deze week in de omgeving van Los Angeles plaatsvonden – waaronder de niet-uitgelokte moord op drie mannen die allemaal dakloos waren – zijn in verband gebracht met één verdachte, aldus de politie.

De verdachte – geïdentificeerd als Jerrid Joseph Powell, 33 – werd gearresteerd bij de moord op de drie ongehuisveste mannen, die werden neergeschoten terwijl ze alleen sliepen op een trottoir of een steegje in Los Angeles, zei de politie zaterdag.

Powell zat al in hechtenis voor een nieuwe moord die deze week plaatsvond in Los Angeles County, waarbij een vervolgoverval betrokken was, aldus de politie.

De seriemoorden duurden vier dagen – van zondag tot woensdag. De verdachte werd donderdag in hechtenis genomen in verband met de overval-moord, zeiden ambtenaren.

De autoriteiten maakten vrijdag bekend dat ze op zoek waren naar een potentiële seriemoordenaar bij de schietpartij op de ongehuisveste mannen.

“Vierentwintig uur geleden maakten we bekend dat er een moordenaar rondliep. Nu zit hij in hechtenis”, zei burgemeester van Los Angeles, Karen Bass, zaterdag tijdens een persconferentie.

Powells voertuig bevond zich op de plaats van alle drie de moorden op de ongehuisveste mannen, en een pistool dat uit het voertuig werd teruggevonden werd “positief geïdentificeerd” als het moordwapen, vertelde politiechef Michel Moore van Los Angeles aan verslaggevers. Het voertuig en het pistool werden ook in verband gebracht met de schietpartij op de woningoverval, aldus de autoriteiten.

Bij de schietpartij op de ongehuisveste mannen werd het eerste slachtoffer, een 37-jarige man, zondag rond 3 uur ‘s nachts gedood, aldus de politie. Het tweede slachtoffer, 62 jaar oud, werd maandag rond 04.55 uur aangevallen en het derde, een 52-jarige man, werd woensdag rond 02.30 uur gedood, aldus de politie.

Een motief voor de schietpartij is nog niet vastgesteld, aldus Chief Moore, die zei dat de mannen ‘zonder provocatie’ zijn vermoord.

Moore vertelde ABC News dat hij niet geloofde dat de verdachte zondag begon met moorden.

“Ik ben daar zeer wantrouwend tegenover. Ik zie niet in hoe als je naar de reeks verhalen in vier dagen kijkt, vier individuen op brute wijze worden vermoord, en de manier waarop ze hebben plaatsgevonden. Ik heb er zeer veel vertrouwen in dat dit niet het geval is geweest. beginnen zondagochtend, minder dan een week geleden”, vertelde Moore aan ABC News.

Moore zei dat het mogelijk is dat Powell overvallen heeft gepleegd, zoals blijkt uit de moord op San Dimas, of dat hij een andere misdaad heeft gepleegd buiten de regio van Los Angeles, aangezien hij bereidheid heeft getoond om zo ver naar San Dimas te reizen, wat een grote stap is. afstand van het centrum van Los Angeles.

De schietpartij bij een woningoverval vond dinsdag plaats. Powell wordt ervan beschuldigd het slachtoffer te hebben gevolgd vanaf een laadstation in West Covina naar het huis van het slachtoffer in San Dimas, aldus de autoriteiten.

“Nadat hij de persoonlijke bezittingen had meegenomen, schoot de verdachte het slachtoffer zinloos neer en vluchtte van de plaats delict”, zei de Sheriff’s Department van Los Angeles County in een persbericht.

Het slachtoffer, de 42-jarige Nicholas Simbolon, stierf aan zijn verwondingen, aldus de politie. Simbolon was vader van twee kinderen en werkte voor het Los Angeles County Chief Executive Office als projectmanager op de IT-afdeling, aldus de autoriteiten.

Rechercheurs identificeerden in die zaak op basis van bewakingsbeelden een voertuig van belang – een grijze BMW uit 2024 – dat in een wetshandhavingsdatabase was ingevoerd als een ‘gezocht, gewapend en gevaarlijk’ voertuig, zeiden de autoriteiten.

Een automatisch kentekenlezersysteem werd gebruikt om de verblijfplaats van de verdachte te markeren en hij werd woensdagavond gearresteerd na een verkeerscontrole in Beverly Hills, aldus de politie. Hij werd donderdag vroeg gearresteerd wegens diefstal en moord en wordt vastgehouden op borgtocht van $2,1 miljoen.

“Als ze die toegang niet tot die instrumenten hadden gehad, zou dit individu, naar mijn overtuiging, nog steeds door de stad en in de regio bewegen en individuen, onschuldige individuen en hulpeloze individuen vermoorden,” zei Moore.

Politiechef van Beverly Hills, Mark Stainbrook, verdedigde de controversiële kentekenplaatlezertechnologie die werd gebruikt om Powell te arresteren. Zodra een kentekenplaat in een regionale database was ingevoerd, zoals in dit geval, pikten camera’s in Beverly Hills de kentekenplaat op, waardoor het real-time observatiecentrum van het rechtsgebied onmiddellijk werd geïnformeerd dat een auto die betrokken was bij een misdrijf zich binnen de stadsgrenzen bevond. Agenten werden vervolgens naar de locatie gestuurd en Powell gearresteerd.

De autoriteiten onderzoeken of de verdachte mogelijk in verband wordt gebracht met andere zaken.

Met betrekking tot de mogelijkheid van nog meer slachtoffers zei sheriff Robert Luna uit Los Angeles tegen ABC News: “Gebaseerd op zijn criminele geschiedenis is hij hier niet pas een week geleden mee begonnen. Daarom gebruiken we u als partner om Ik ben er zeker van dat als iemand op basis van zijn foto en deze informatie denkt dat hij of zij het slachtoffer is geworden van een misdrijf en deze persoon dit heeft gepleegd, u onmiddellijk contact met ons moet opnemen.”

‘Omdat we er uiteindelijk zeker van willen zijn dat als hij andere misdaden heeft begaan, hij voor elk daarvan verantwoordelijk wordt gehouden’, voegde hij eraan toe.

Gn En Head