Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Verdachte aangehouden voor de moord op drie dakloze mannen in Los Angeles


  • Door Kayla Epstein
  • BBC News, Los Angeles

Afbeeldingsbron, Getty-afbeeldingen

Onderschrift afbeelding,

Van links: LAPD-chef Michael Moore, LA-burgemeester Karen Bass en officier van justitie George Gascon

De politie van Los Angeles heeft een man gearresteerd voor de dodelijke schietpartij vorige maand op vier mensen – van wie drie dakloos – tijdens een aanval die de stad schokte.

Jerrid Joseph Powell, 33, wordt ervan beschuldigd op drie locaties mannen te hebben aangevallen die alleen op straat lagen te slapen.

Hij werd vorige week gearresteerd wegens de overval op en de dodelijke schietpartij op een huiseigenaar in zijn garage.

De heer Powell is beschuldigd van vier moorden en heeft van een rechter bevolen dat hij zonder borgtocht wordt vastgehouden.

Hij is ook beschuldigd van één keer een woningoverval en één keer dat hij een misdadiger met een vuurwapen was.

De autoriteiten beweren dat Powell in vier dagen tijd enkele van de meest kwetsbare inwoners van de stad heeft aangevallen met ogenschijnlijk willekeurige aanvallen.

De moorden begonnen in de vroege uren van 26 november, toen Jose Bolanos, 37, dodelijk werd neergeschoten in een steegje terwijl hij op een bank sliep.

Ongeveer 24 uur later duwde de 62-jarige Mark Diggs een karretje in een wijk nabij het centrum van Los Angeles toen hij werd neergeschoten.

De daaropvolgende woensdag werd in de vroege ochtenduren een dakloze man dodelijk neergeschoten. De politie heeft hem nog niet genoemd, omdat zijn familie nog niet op de hoogte was gesteld.

Afgelopen vrijdag waarschuwden de politiechef van Los Angeles en burgemeester Karen Bass voor een potentiële seriemoordenaar die zich op de daklozen van de stad richtte.

Powell werd woensdagavond in Beverly Hills gearresteerd, aanvankelijk in verband met een nieuwe moord een dag eerder.

De politie zei dat ze zijn auto in verband hadden gebracht met de schietpartij op de 42-jarige vader van twee kinderen Nicholas Simbolon bij een vermoedelijke ‘follow-home’-overval in zijn woning in de buitenwijk San Dimas in Los Angeles.

De autoriteiten gebruikten een controversiële technologie voor het scannen van kentekenplaten om zijn BMW-auto in Beverly Hills te identificeren.

De tools hebben aanleiding gegeven tot bezorgdheid over de privacy, maar de autoriteiten van Los Angeles verdedigden het systeem en zeiden dat het hen in staat stelde verdere schade te voorkomen.

De heer Moore, de politiechef van de LAPD, zei dat ze geloofden dat de auto verband hield met de moord op de drie dakloze mannen. Hij zei ook dat een pistool dat de politie tijdens de arrestatie van de heer Powell in beslag had genomen “positief werd geïdentificeerd” als het moordwapen bij de dood van alle drie de dakloze mannen.

Tijdens een korte zitting op maandag beval de rechter dat de hoorzitting van de verdachte werd uitgesteld tot 8 januari.

Er zijn ongeveer 170.000 daklozen in Californië, van wie er ongeveer 46.000 in de stad Los Angeles wonen, volgens een onderzoek van juni door de Los Angeles Homeless Services Authority.

De moorden in Los Angeles zijn de jongste episode van geweld tegen daklozen.

Vrijdag opende een onbekende schutter het vuur in een daklozenkamp in Las Vegas, Nevada, waarbij één persoon om het leven kwam en drie anderen ernstig gewond raakten. De politie heeft nog geen verdachte kunnen identificeren.

Gn En Head