Veiling op Ebay: zoveel hebben de schatten van Jan Fedder opgebracht | Regionaal

Nu behoren delen van zijn leven toe aan zijn fans!

Ongeveer vier en een half jaar na de dood van de populaire acteur en “Großstadtrevier”-ster Jan Fedder (†64) heeft weduwe Marion (62) 25 zeer persoonlijke Memorabilia via het online veilinghuis Ebay geveild. En zij behaalden een recordbedrag van 123.000 euro!

Marion Fedder met haar Jan. Het stel trouwde op 15 juli 2000 in Michel, Hamburg

Marion Fedder met haar Jan. Het stel trouwde op 15 juli 2000 in Michel, Hamburg

Foto: BREUEL-BILD Persfotobureau

De Mercedes Ponton 180 D was sinds 2000 eigendom van de acteur. De dieselklassieker (116.000 kilometer gereden, 43 pk) gaat nu voor 70.050 euro van eigenaar over.

Ook de aansteker met de handtekening van oud-kanselier Helmut Schmidt († 96) en de bondsadelaar ging voor het opmerkelijke bedrag van 8.300 euro over de toonbank. Jan had Schmidt altijd erg bewonderd.

Deze aansteker, eigendom van Jan Fedder, was ooit eigendom van voormalig bondskanselier Helmut Schmidt

Foto: Stephan Wallocha

Een onbekende bieder betaalde 16.151 euro voor zijn motor, een Moto Guzzi California 850 T3 uit 1978. De motorfiets (tellerstand 1348 km, vermogen: 43 KW) staat nog steeds op naam van Jan Fedder. Het wordt persoonlijk door de weduwe opgestuurd Hamburg overhandigen.

Ook deze motorfiets van Jan Fedder werd geveild

Foto: Stephan Wallocha

Onder de geveilde objecten bevond zich een Hawaïaanse broodrooster (“Heinzelkoch”). De eerste televisiechef Clemens Wilmenrod (†60) vond in deze “braadschotel” de Hawaïaanse toast uit. Deze brander behaalde 1367 euro.

Deze broodrooster was een geschenk van tv-kok Tim Mälzer aan Jan Fedder. De twee waren goede vrienden

Foto: Stephan Wallocha

Indrukwekkend: 2,25 miljoen mensen volgden de veiling. En velen wilden ook graag kennis maken met de aantrekkelijke weduwe!

“Het laat zien hoeveel mensen nog steeds dol zijn op mijn Jan. Velen schreven mij en wilden met mij op de koffie gaan”, zegt Marion Fedder tegen BILD. “De opbrengst zal worden gebruikt om extra herdenkingsplaatsen in zijn geboortestad Hamburg te creëren en de bestaande te behouden, zodat hij als een legende kan blijven leven.”

De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor het onderhoud van het indrukwekkende graf van Jan Fedder in Ohlsdorf

Foto: SylentPressImages

Die mobile Version verlassen