Veel geld! Barça-keeper ter Stegen brengt zichzelf in verlegenheid bij Lupfer

{ „placeholderType“: „BANNER“ }

Veel geld! Ter Stegen brengt zichzelf in verlegenheid

Marc-André ter Stegen maakte een grote fout in de competitie. De Duits international faalde met een lob en kreeg daarna het doelpunt tegen.

Marc-Andre Ter Stegen geeft commentaar op de rode kaart tegen teamgenoot Ronald Araujo na de CL-exit tegen PSG.  De Barça-keeper was niet blij met de beslissing van de scheidsrechter.
SPORT1
SPORT1

Barca-keeper Marc-André ter Stegen heeft een enorme prestatie geleverd in de 4-2-competitiezege tegen FC Valencia. Bij de 1-0 stand voor de Catalanen kwam de nationale doelman uit het doel om buiten het strafschopgebied een bal te onderscheppen.

{ „placeholderType“: „METC“ }

Vervolgens probeerde hij de bal nonchalant langs tegenstander Hugo Duro te schieten, maar de bal bleef op zijn borst plakken. De spits rende richting het lege doel en duwde moeiteloos de gelijkmaker binnen (27′).

Het gevolg was dat het nog gekker werd: Valencia scoorde uit een strafschop van Pepelu en kwam op voorsprong met 2-1 (38e). Ronald Araújo had eerder Peter Federico in het strafschopgebied vrijgespeeld.

Valencia-keeper imiteert Ter Stegen

Als afsluiting van de eerste helft maakte ook Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili een punt een grote fout toen de Georgiër een terugspeelbal miste en de bal alleen met zijn arm kon verdedigen – buiten het strafschopgebied overigens.

{ „placeholderType“: „METC“ }

Aanvankelijk ging de wedstrijd door totdat scheidsrechter Ricardo de Burgos naar het scherm werd geroepen. De 38-jarige hoefde geen twee keer na te denken, zo liet Mamardashvili zien de rode kaart (45e + 4). Fermín López had Barça aanvankelijk op voorsprong gezet (22′).

Na de pauze gingen de Catalanen in de aanval en profiteerden van de numerieke inferioriteit van de gasten. Vooral Robert Lewandowski viel op: de Poolse spits draaide het duel om met een feilloze hattrick in het voordeel van Barcelona (49e/82e/90e+3), dat opnieuw tweede werd achter Real Madrid.

Naast zijn fout werd Ter Stegen maandag de buitenlandse speler met de tweede meeste optredens voor FC Barcelona. De oud-speler van Mönchengladbach stond maandagavond voor de 408e keer tussen de palen voor de prestigieuze Spaanse club in de competitiethuiswedstrijd tegen FC Valencia. Dit betekende dat hij een dag voor zijn 32e verjaardag de Braziliaanse Dani Alves inhaalde.

Messi aan de top

Alleen de Argentijnse wereldkampioen Lionel Messi speelde meer wedstrijden als buitenlander voor Barca, en met 778 optredens is hij waarschijnlijk niet te vangen.

{ „placeholderType“: „METC“ }

Als je de Spanjaarden ook meetelt, staat Ter Stegen al op de 13e plaats in de lijst van Barça-recordspelers. Er ontbreken echter nog 41 wedstrijden om de top tien te halen, en ook deze ranglijst wordt aangevoerd door Messi.

Ter Stegen verhuisde in 2014 van Borussia naar Barcelona.

Met SID (Sportinformatiedienst)