Vanwege Tuchel: kritiek van de WK-winnaar op tv-experts

{ „placeholderType“: „BANNER“ }

Vanwege Tuchel: kritiek op tv-experts

Thomas Tuchel is trots op zijn team na het bereiken van de halve finales van de Champions League en zet twee spelers in de kijker. Sami Khedira komt op voor de Bayern-coach.

Bayern-topman Jan-Christian Dreesen is opgelucht na het bereiken van de halve finales van de Champions League en hoopt nu op een Duitse finale op Wembley.
SPORT1
SPORT1

DAZN-expert Sami Khedira heeft een standpunt ingenomen voor de vertrekkende Bayern-coach Thomas Tuchel. “Wat ze tot nu toe hebben laten zien in de Champions League is buitengewoon”, zei de wereldkampioen van Rio na de 1-0 overwinning van FC Bayern tegen Arsenal in de kwartfinales: “Deze tactische trucs om Arsenal van hun sterke punten te beroven – dat is heel erg, zeer hoog niveau – ondanks alle kritiek die er was in de Bundesliga. Dat is geweldig van de coach en geweldig van het team.“

{ „placeholderType“: „METC“ }

Khedira vervolgde: “We kunnen kritiek hebben op de inhoud, we kunnen zijn opstelling bekritiseren, maar niet op een persoonlijke manier. Hij heeft laten zien dat hij een geweldige voetbalcoach kan en is.” De wereldkampioen is “een grote vriend van objectieve kritiek”. Tuchel kan dit doen, “op dat niveau krijg je een bepaald bedrag aan compensatie.”

Maar: ‘Als het op persoonlijk vlak aankomt – ik ben het ook niet met alles over Thomas Tuchel eens – moeten we…’ Khedira brak de zin af en kwam op de proppen met ‘veel mensen die op televisie werken en daarover schrijven. , die vroeger zei: “Wij hebben zelf ooit op dat niveau gespeeld.” Ze hebben het ‘uiteindelijk zelf ervaren, vaak ten onrechte’.

Tuchel licht twee spelers uit

Na de zwaar bevochten progressie maakte Tuchel duidelijk dat het “veel” voor hem betekent. “Dat was leuk”, legde hij uit DAZN en sprak van een “schaakwedstrijd tussen beide teams” in de eerste helft.

{ „placeholderType“: „METC“ }

Niemand wilde ‘de eerste fout’ maken. “Wie offert de eerste pion op?” De tweede helft was “extreem sterk” van zijn ploeg. “We hebben wat meer persoonlijkheid en moed getoond.” Tijdens de pauze legde Tuchel zijn spelers eenvoudigweg uit “waar er een paar ruimtes zijn waar we kunnen accelereren en overbelasten.”

Vanuit een teambrede prestatie benadrukte Tuchel naast doelpuntenmaker Joshua Kimmich nog twee spelers (“Het is goed dat Josh de moed en het zelfvertrouwen heeft om door te rennen. Dat is niet typisch. De koptechniek is natuurlijk absoluut top.”): Konrad Laimer en Noussair Mazraoui.

“Hij speelde een halve man-marker en bleef bij Odegaard, speelde heel gefocust, dat had hij moeten doen”, zei hij over de Oostenrijker Laimer. Met Mazraoui benadrukte Tuchel dat hij voor het eerst als linksback werd ingezet en goed stand hield tegen Arsenal-speler Bukayo Saka.

Thomas Müller werd niet ingezet. Dit betekent dat hij moet wachten op zijn 150e wedstrijd in de koningsklasse. “Nu snapt hij het”, zei Tuchel over de komende halvefinaleduels met Real Madrid.