Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Vakbonden willen 15 procent meer salaris: Sociale economie KV wordt vandaag verder onderhandeld


De verwachting is dat de gesprekken tot in de avond zullen duren. Vorige week had de bond al maatregelen beloofd, waaronder een staking als er geen akkoord zou komen.

In de laatste onderhandelingsronde (op 15 november) bleven de vakbonden GPA en vida vasthouden aan hun eis voor een salarisverhoging van 15 procent – ​​maar minstens 400 euro meer. De werkgevers bleven echter bij hun bod van 8,8 procent.

Voorzorgsstakingsbeslissingen

Op de ondernemingsraadconferentie van de vakbonden GPA en Vida een week geleden werden preventieve stakingsbesluiten genomen. Als de onderhandelingsronde van aanstaande maandag niet tot een conclusie komt, bestaat het risico van “verdere maatregelen, waaronder een staking”, aldus een destijds aangenomen resolutie. Het roept op tot “eerlijke loon- en salarisverhogingen en verbeteringen in de arbeidsomstandigheden”.

Kort nadat de onderhandelingen begonnen, zei de vakbond maandag dat ze lange gesprekken verwachtte. Ook de werkgeverskant verwacht een lange onderhandelingsdag; het doel is om tot een conclusie te komen. Een woordvoerder van de werkgeverskant vertelde de APA dat ze de onderhandelingsdag ingingen met een verbeterd aanbod in termen van de wettelijke randvoorwaarden.

Bezig met laden

informatie Door op het icoontje te klikken kun je het trefwoord aan je onderwerpen toevoegen.

informatie
Door op het icoontje te klikken open je jouw “mijn onderwerpen” pagina. Zij hebben van 15 zoekwoorden opgeslagen en zou zoekwoorden moeten verwijderen.

informatie Door op het icoontje te klikken kun je het trefwoord uit je onderwerpen verwijderen.

Voeg het onderwerp toe aan uw onderwerpen.

Austria News