Ursula von der Leyen of Nigel Farage? – POLITIEK

En zou je daar eens naar willen kijken: hier is de UKIP-website, met een roterend geel pond-symbool op een paarse achtergrond. Farage – die de UKIP tot 2016 leidde en jarenlang de belangrijkste eurosceptische stem in Brussel was – leidde met succes een jarenlange campagne om Groot-Brittannië uit de EU te halen.

Von der Leyen, die campagne voert voor een tweede termijn van vijf jaar als leider van de Europese Commissie, zal maandagavond voor het eerst op het podium debatteren over zeven andere EU-verkiezingskandidaten, in een debat dat mede wordt georganiseerd door POLITICO en Studio Europa Maastricht.

Een woordvoerder van de campagne van Von der Leyen, gecontacteerd door POLITICO, antwoordde niet of ze enige thematische inspiratie uit de UKIP hadden gehaald.

“Onze campagne laat de visie van Ursula von der Leyen voor een sterk Europa zien”, zei hij. “Het brengt een boodschap over van leiderschap, ervaring en vertrouwen in de toekomst, op een meer persoonlijke toon. En er wordt dynamisch en innovatief gebruik gemaakt van digitale communicatie, met een interactieve website en een sterke aanwezigheid op sociale media.”

Dat is dan opgehelderd.

Die mobile Version verlassen