Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Uren voordat een huis in Arlington ontplofte, vuurde een man een lichtpistool af op de buurt


ARLINGTON, Va. (AP) – Uren vóór a enorme explosie vernietigde een duplex en schudde een buitenwijk van Washington, DC in Virginia, een verdachte in zijn huis vuurde dertig tot veertig keer een lichtpistool af in de buurt, wat een grote reactie van de politie opleverde, zeiden functionarissen dinsdag.

Alle agenten ontsnapten aan ernstig letsel, maar het was onduidelijk wat er met de verdachte gebeurde die binnen was toen het gebouw maandagavond door de explosie met de grond gelijk werd gemaakt, zei politiewoordvoerder Ashley Savage.

Agenten gingen rond 16.45 uur naar de woning nadat ze meldingen hadden ontvangen dat er schoten waren gelost. Uit het voorlopige onderzoek bleek dat een verdachte vanuit zijn huis het lichtpistool afvuurde, maar er werd geen melding gemaakt van materiële schade of gewonden, aldus de politie in een verklaring.

Terwijl de politie onderzoek deed, kregen ze een huiszoekingsbevel voor de woning en probeerden ze via telefoon en luidsprekers contact op te nemen met de verdachte, maar hij bleef binnen zonder te reageren, aldus de politie.

Maandagavond 4 december 2023 wordt een huis van een afstand zien exploderen in Arlington, Virginia. De politie van Arlington County in een buitenwijk van de hoofdstad van het land in Virginia onderzoekt een explosie in een woning waar agenten een huiszoekingsbevel probeerden uit te dienen Maandag.  De politie van Arlington County zei in een verklaring dat de verdachte verschillende schoten in de woning heeft afgevuurd en dat er een explosie heeft plaatsgevonden.  Arlington ligt aan de overkant van de Potomac-rivier, vanuit Washington, DC (AP Photo)

Terwijl agenten probeerden het bevel uit te voeren, zei de politie dat de verdachte verschillende kogels afvuurde van wat vermoedelijk een vuurwapen in het huis was en vervolgens rond 20.30 uur een explosie was, waarbij vlammen en puin de lucht in schoten. Er wordt onderzoek gedaan naar de omstandigheden van de explosie, aldus de politie.

Savage zei dat de politie geen enkel bewijs heeft dat anderen zich in de duplex bevonden, maar kan de mogelijkheid niet uitsluiten.

De brand was rond 22.30 uur onder controle, maar de bemanningen van de brandweer van Arlington County bleven kleine branden bestrijden, zei de politie dinsdag vroeg. Drie agenten meldden lichte verwondingen, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Later op de dag kamden agenten, gekleed in ATF-jassen, een nabijgelegen straat uit en keken door de papieren die verspreid lagen in het puinveld. Op straat waren ongewenste e-mails te zien met de naam en het adres van het ontplofte huis.

Het Witte Huis hield de ontwikkelingen rond de huisexplosie in de gaten, zei een woordvoerster.

“Onze gedachten zijn bij de politieagenten die gewond raakten bij die explosie”, vertelde Olivia Dalton, de adjunct-perssecretaris van het Witte Huis, dinsdag aan verslaggevers op Air Force One. “We zijn de wetshandhaving dankbaar dat deze situatie zeer snel is afgehandeld. Ik kan u vertellen dat de ATF assisteert bij het lokale wetshandhavingsonderzoek naar deze kwestie, maar verder zou ik u gewoon willen doorverwijzen naar de politie van Arlington.’

Carla Rodriguez uit South Arlington zei dat ze de explosie op meer dan 3,2 kilometer afstand kon horen en ter plaatse kwam, maar de politie hield toeschouwers op een steenworp afstand.

‘Ik dacht eigenlijk dat er een vliegtuig ontplofte’, zei ze.

Bob Maynes dacht dat er misschien een boom op zijn huis was gevallen toen hij de explosie hoorde.

“Ik zat in mijn woonkamer televisie te kijken en het hele huis schudde”, zei Maynes. “Het was geen aardbeving, maar het hele huis schudde.”

Arlington ligt aan de overkant van de Potomac-rivier, ten opzichte van Washington, DC. De explosie vond plaats in Bluemont, een wijk in het noorden van Arlington, waar veel van de huizen duplexwoningen zijn.

Brandweerfunctionarissen kennen de oorzaak van de explosie niet, zei kapitein Nate Hiner, een woordvoerder van de brandweer van Arlington.

Het Bureau voor Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven zei dat federale agenten en federale brandonderzoekers ter plaatse waren en assisteerden bij het onderzoek.

___

Associated Press-verslaggever Darlene Superville heeft bijgedragen vanuit Air Force One.Gn En Head