Skip to content


Het bedrijf stond eerder actuele CBD-advertenties toe die waren gericht op sommige Amerikaanse gebruikers. De beleidswijziging betekent dat Twitter – waar grote reclamebureaus klanten hebben gewaarschuwd voor het kopen van advertenties na de overname van Elon Musk – meer cannabisadvertenties zal toestaan ​​dan andere platforms zoals Facebook, Instagram en TikTok.

Op platforms die eigendom zijn van Meta kunnen adverteerders hennepproducten promoten met beperkingen rond geografische targeting en inhoud, maar THC- en CBD-producten zijn niet toegestaan. TikTok heeft ook strikte regels rond drugs, en weigert zelfs openbare aankondigingen uit de staat New York toe te staan ​​nadat cannabis voor volwassenen was gelegaliseerd.

“In de toekomst stelt Twitter adverteerders in staat merkvoorkeur en informatieve cannabisgerelateerde inhoud voor CBD, THC en cannabisgerelateerde producten en diensten te promoten”, aldus het bedrijf in de blog.

Cannabisadverteerders op Twitter zullen bepaalde zaken nog steeds moeten volgen richtlijnen om hun producten te promoten. Adverteerders moeten vooraf worden goedgekeurd door Twitter en kunnen gebruikers alleen targeten op locaties waar ze een licentie hebben om cannabisproducten en -diensten te promoten. Advertenties mogen ook geen reclame maken voor of de verkoop van cannabis aanbieden, met een paar uitzonderingen voor sommige actuele CBD-producten.

Adverteerders kunnen geen gebruikers jonger dan 21 jaar targeten en mogen geen minderjarigen targeten of aanspreken. Twitter zegt ook dat advertenties geen cannabisgebruik mogen weergeven of claims over werkzaamheid en gezondheid mogen maken.

Maar Twitter ziet duidelijk de potentiële uitbetalingen voor cannabisadvertenties op het platform, door te zeggen dat interne gegevens tweets lieten zien over cannabis overschaduwde onderwerpen als huisdieren en koken en industrieën zoals koffie en alcohol.