Tunnelbrand in München: Luise Kiesselbachtunnel weer open

De Luise Kiesselbachtunnel in München is sinds kort voor 20.00 uur weer in beide richtingen toegankelijk. Dat legde een politiewoordvoerster ’s avonds uit op vraag van BR.

Voertuig vat vlam in de tunnel

De oostbuis in noordelijke richting en de Heckenstallertunnel in het westen moesten gisteravond worden afgesloten vanwege een brandend busje. De maatregel leidde tot verkeerschaos tijdens de ochtendspits.

In de middag moest ook de westelijke buis naar het zuiden enkele uren gesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Er zijn nog steeds beperkingen

Hoewel het verkeer nu weer door kan stromen, zijn er beperkingen: de toegang vanaf Luise-Kiesselbach-Platz tot de tunnel in noordelijke richting is tot nader order niet mogelijk. De maximumsnelheid in de tunnel is begrensd op 40 km/uur en er geldt nu een inhaalverbod.

Pick-up in brand

Woensdagavond rond 23.15 uur vloog het voertuig in brand in de tunnel. Verschillende bewoners merkten zware rook op en zagen rookpluimen uit de uiteinden van de Luise Kiesselbachtunnel komen. Ze belden de brandweer.

Volgens de politie was er geen sprake van een ongeluk. De 30-jarige bestuurder van het busje kon zichzelf uit het brandende voertuig bevrijden en werd ter plaatse door hulpverleners onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Twee andere mensen die zich met hun voertuig in de tunnel bevonden toen de brand uitbrak, konden ook ongedeerd de tunnel verlaten.

Het is nog onduidelijk waarom het voertuig in brand vloog. De politie doet onderzoek.

Tunnels van centraal belang voor het verkeer

De brandweer kon de brand aan de auto blussen, maar deze ging total loss. Ook de tunnel raakte beschadigd; hoe erg is nog onduidelijk.

De Luise Kiesselbachtunnel is van centraal belang voor het verkeer in het zuidwesten van München. De A95 mondt er in uit en een deel van het verkeer tussen de A995 in het zuiden en de A96 stroomt er doorheen. De recherche van München zal het onderzoek naar de oorzaak van de brand overnemen.

Met reportages en informatie van BR-verslaggevers David Herting, Manuel Rauch, Frank Jordan, Christoph Müller en Gerhard Brack.

Die mobile Version verlassen