Skip to content


Thierry Henry zegt dat het vooral Bukayo Saka is die ‘goed wil spelen’ wanneer Arsenal woensdag tegen Manchester City staat.

De titelrivalen van de Premier League nemen het tegen elkaar op in het Emirates, terwijl Arsenal lijkt terug te komen van hun 1-0 nederlaag in de FA Cup tegen Man City eind januari.

Getty

Henry wil dat Saka naar de top gaat

Thierry Henry daagt Bukayo Saka uit om te schitteren tegen Manchester City terwijl Arsenal-legende vleugelspeler prijst voor ‘niet achterom kijken’ na Euro 2020-penalty

AFP

En wil dat hij indruk maakt tegen Manchester City

Maar terwijl de hele selectie van Gunners in topvorm moet zijn om hun voorsprong op Pep Guardiola’s kant aan de top van de competitie te vergroten, heeft clublegende Henry – die Arsenal’s laatste Premier League-titel won in 2004 – één ster die hij heel graag wil. doen het goed in het armatuur.

En Henry, die 376 wedstrijden speelde en 228 goals scoorde voor Arsenal, onthulde dat er een reden is waarom hij hoopt op het beste voor de vleugelspeler in de titelstrijd.

In een gesprek met Amazon Prime Video Sport voorafgaand aan de wedstrijd waarin Man City de Gunners zou kunnen zien springen om bovenaan te komen, zei hij: “Een speler voor mij die… Er zijn zoveel spelers die ik graag in de game zie.

“Maar ik zal Bukayo Saka moeten noemen.”

“Waarom? Vanwege de manier waarop hij terugkwam van het EK en die strafschop miste, heeft hij sindsdien nooit meer achterom gekeken.

“En ik denk gewoon dat ik wil dat het team wint en zo, maar ik wil dat hij goed speelt in die wedstrijd (tegen Man City), goed speelt tot het einde van het seizoen en de speler is die wedstrijden kan beslissen.” .

Thierry Henry daagt Bukayo Saka uit om te schitteren tegen Manchester City terwijl Arsenal-legende vleugelspeler prijst voor ‘niet achterom kijken’ na Euro 2020-penalty

Getty

Saka miste de cruciale penalty in de finale van Euro 2020

“En ik zei het onlangs, ik was op Amazon en deed de wedstrijd tegen West Ham, ik zei ‘grote spelers zijn niet aardig’.

“Als je groot wilt zijn, als je de man wilt zijn, zijn grote spelers niet aardig.”

Na het missen van de cruciale strafschop in de shootout van Engeland in de Euro 2020-finale tegen Italië, kreeg Saka te maken met een spervuur ​​van racistische beledigingen.

Maar sinds die avond in 2021 heeft hij sindsdien elke strafschop benut en 20 doelpunten gescoord in 72 wedstrijden voor de Gunners.

Mochten Saka en Arsenal Man City verslaan, dan zullen ze zes punten voorsprong hebben op hun titelrivalen, waardoor ze dichter bij het winnen van de Premier League-trofee komen, voor het eerst sinds Henry die 19 jaar geleden in handen kreeg.

talkSPORT INZET AANBIEDING VAN DE DAG

Krijg tot £ 30 aan gratis weddenschappen voor Europese wedstrijden van deze week* – EIS HIER OP

18+ Alleen nieuwe klanten. Meld je aan, zet tot £ 30 (min. £ 20) in op geselecteerde evenementen met een quotering van 2.00+, in 7 dagen. Krijg tot £ 30 aan gratis weddenschappen op geselecteerde evenementen. Bonussen verlopen over 7 dagen. Alleen kaartbetalingen. Klik voor algemene voorwaarden. begambleaware.org | Gelieve verantwoord te gokken

BEKIJK HIER ALLE GRATIS INZETTEN