Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

The night away Chef-trainers: Olympiër Eric Frenzel vliegt via WhatsApp-groep


Die Nachteile eines Cheftrainers
Olympiër Eric Frenzel vliegt via WhatsApp-groep

In Frühjahr 2023, Eric Frenzel noch in Rampenlicht. De Karriere des dreifachen Olympiasiegers klingt aus. Op de overige pagina’s van het jaar staat een chef-trainer van de Duitse Kombinierer. Omdat de nieuwe rol de nacht beschermt, blijft deze volledig onaangeroerd en is er geen risico op vorst.

Eric Frenzel heeft de dicken Mütze ingepakt, schließlich gehört Frieren unweigerlich zu seinem new Job. “Beide koude temperaturen worden waargenomen op de toren – de Gedanken schue ich noch”, zegt het 34-jarig jubileum van de première als hoofdtrainer van de Duitse Kombinierer. Voor de eerste Wettkampf am Freitag in Kuusamo (vanaf 11.00 uur/Eurosport) Omdat er een lichte min-graad is, komt deze met de waaiende wind.

Nor bis zum Frühjahr ontstond Frenzel zelf – en durfde in Warme te schnellen. Nun aber muss der Nachfolger von Bundestrainer Hermann Weinbuch an der Schanze und Trailstehen en seine heemaligen Kollegen anführen. Een Rolling Wechsel, er is geen enkele inspanning. De volgende Trainertag heeft sich “wie Falschgeld” vervuld, verriet daar in Podcast “Ski happening”.

Weil Frenzel kaum Trainerscheine hat und zunächst sein Wirtschaftsstudium beenden will, zal daar verder gaan als “Leitender Disziplintrainer”. Maar het beste is om daar wat Zweifel te hebben, dat is de drievoudig Olympiër van de nieuwe chef-kok. “Einer muss den Hut afhaben”, sagt der Sachse, en dat is het nu.

“Der Name Frenzel darf nicht verschwinden”

Voor degenen die bisherigen Kollegen zijn die een Umstellung hebben. Olympiasieger Vinzenz Geiger moet Frenzel uit de WhatsApp-Gruppe-werf halen, die nu het beste is voor atleten. “De details werden besproken, die de trainer niet durfde uit te wissen”, aldus Geiger met aanvulling. Frenzels zijn natuurlijk een wonder voor alle seizoenen, maar het is allemaal leuk.

Dat de drievoudig Vizeweltmeister Julian Schmid in de nieuwe winter is, zie je terwijl de grootste Duitse Hoffnung schreeuwt. “Für die Kombination in Deutschland is wichig, dass der Name Eric Frenzel nicht von der Bildfläche verschwindet”, zegt der Oberstdorfer. Vanaf nu is de Chef er “Nieuwe Inbreng”.

Was Frenzel een andere wil

De wil houdt van Frenzel. Er zijn een paar dingen die “modernere vormen” worden genoemd, deze verschillen van de Leistungsdiagnostik. Auch de communicatie heeft meer informatie kunnen vinden. Als Trainer-Novize kan Frenzel ook leeslessen Heinz Kuttin en Kai Bracht voortzetten – en in Zweifel op Weinbuch. “Hermann heeft gezegd dat ik altijd wel iets kan. Dat is ook maar goed ook”, zegt Frenzel.

Der Zeitpunkt für das Debuut afgelopen jedenfalls: Weil een seltener “Zwischenwinter” ohne Olympia of WM ansteht, kan Frenzel sich etwas ausprobieren, de Olympia 2026 in de Fokus rückt. Ob seine Sportart danach noch Olympic signal wird, ist offen. Frenzel ziet zijn verloving ook als “Zeichen”, hoewel grote stellenwert de traditiesportkunst noch ooit hoed.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat je Kuusamo bereikt, vanaf de Trainer Tower. Als Eric Frenzel erover nadenkt, is het Frieren dat vliegen zo slecht nog niet is. “Hier en mijn hart is schoon en gezond”, aldus de podcast: “Behalve een paar momenten van fysieke verbetering is het een goede ervaring, zodat je van de toren kunt genieten en het kasteel niet hoeft te verlaten.”

Gn DE Sports