Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Texas rondt de top vier af met Liberty vóór SMU, Tulane


Bij het ingaan van het kampioenschapsweekend bestonden de acht beste teams in de College Football Playoff Rankings uit vier ongeslagen teams en vier met één nederlaag. Drie van die teams met één verlies waren gevallen tegen een van de andere teams in de top acht. Dat is een hechte groep teams.

Dus als nummer 8 nummer 1 verslaat, is dat minder een verrassing dan zo’n gebeurtenis normaal gesproken zou kunnen zijn. Alabama zorgde voor de enige verstoring van de Championship Week onder de topteams door Georgië te verslaan, maar dat lukte niet het kan nog steeds niet genoeg zijn voor een plek in de College Football Playoff.

Houd er rekening mee dat deze ranglijsten niet werken als een traditionele 25-poll waarbij, zolang een team blijft winnen, het onwaarschijnlijk is dat het wordt gehaald. Elke set CFP-ranglijsten wordt weggegooid nadat deze is aangekondigd, waarbij teams elke week opnieuw worden geëvalueerd.

Voordat we bij de voorspelde ranglijst zelf komen, volgt hier een opfriscursus met een aantal belangrijke punten die de commissieleden in overweging nemen bij het bepalen van de rangschikking van een team die verder gaat dan hun record op het veld:

  • Sterkte van het schema
  • Conferentiekampioenschappen (eenmaal beslist)
  • Hoofd-aan-hoofd
  • Resultaten versus gemeenschappelijke tegenstanders
  • Resultaten versus gerangschikte tegenstanders

Gelukkig is de definitie van de commissie van “gerangschikte tegenstanders” anders dan wat je gewend bent te zien. De ranglijsten die zij gebruiken zijn de CFP-ranglijsten van de voorgaande week. Ze houden er geen rekening mee waar teams gerangschikt zijn in de CFP, AP Top 25, enz. wanneer de games worden gespeeld. Het gebruik van speltijdranglijsten is de meest waardeloze manier om “gerangschikte tegenstanders” te bepalen; in feite verbiedt de commissie specifiek het gebruik van opiniepeilingen die een startpunt voor het voorseizoen hebben.

Merk op dat “spelcontrole” niet onder de criteria staat. Er is nooit over nagedacht, ondanks de term (of soortgelijke concepten) die uit de mond van voormalige commissievoorzitters kwam. (Het CFP heeft geen manier om de ‘spelcontrole’ te meten – ik heb de gegevens gezien die de commissie gebruikt – maar laten we onszelf niet voor de gek houden: ze praten er wel over.) En eigenlijk, wat maakt het uit hoe je bij de winnen zolang je er komt?

Met dat alles in gedachten, is dit hoe ik denk dat de CFP-ranglijst er zondag uit zal zien. Onthoud: dit is niet noodzakelijkerwijs de manier waarop ik zou stemmen als ik in de commissie zat. Ik voorspel alleen wat ze op Selectiezondag zullen doen.

Uitchecken De komprojecties van Jerry Palm vóór Selectiezondag.

Voorspelling van de College Football Playoff-ranglijst

Uitchecken De komprojecties van Jerry Palm vóór Selectiezondag.

Gn En Head