Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Texas A&M gaat Mike Elko inhuren: Aggies brengt voormalige defensieve baas terug na succesvolle run bij Duke, volgens rapporten


Volgens meerdere rapporten staat Texas A&M op het punt om Mike Elko van Duke aan te nemen als nieuwe voetbalcoach. De voormalige defensieve coördinator van Aggies is naar voren gekomen als de beste keuze, vertellen bronnen aan Dennis Dodd van CBS Sports, een dag nadat een hangende deal tussen Texas A&M en Kentucky-coach Mark Stoops naar verluidt uiteenviel.

Elko had zondag een ontmoeting met zijn Duke-team om de verhuizing te bespreken, en volgens ESPN wordt binnen de komende 24 uur een aankondiging verwacht.

Elko, 46, werd al snel een favoriet onder de Texas A&M-gelovigen na een zeer succesvolle run met de Aggies als defensieve coördinator onder voormalig coach Jimbo Fisher. Hij kwam naar Texas A&M na succesvolle periodes bij Wake Forest en Notre Dame als onderdeel van Fisher’s eerste staf in 2018. Onder zijn toezicht behoorde de verdediging van Aggies tot de beste eenheden van het land, vooral tegen de vlucht.

Tijdens zijn ambtstermijn als defensieve coördinator ging Texas A&M met 34-14, afgesloten met een 9-1 Orange Bowl-campagne in 2020. De Aggies begonnen ook met hun rekrutering op eliteniveau, vooral als het erom ging opvallende kandidaten op de markt vast te houden. verdedigende kant van de bal.

De oude defensieve coördinator vertrok in 2022 om het roer over te nemen bij Duke. In zijn eerste seizoen leidde Elko de Blue Devils naar een indrukwekkende 9-4-campagne, het beste resultaat sinds 2014. Hij volgde dat op met een 7-5-record in 2023 ondanks omgaan met grote problemen op de quarterback-positie.

Nadat Elko Texas A&M verliet, gingen de Aggies de komende twee seizoenen slechts 12-12. Fisher werd eerder deze maand slechts tien wedstrijden ontslagen in zijn zesde seizoen. Elko heeft nu de taak om Texas A&M terug te leiden naar de SEC-strijd terwijl de competitie zich voorbereidt op de toevoeging van Texas en Oklahoma in het seizoen 2024.

Texas A&M interim-coach Elijah Robinson, die bij Baylor werd aangenomen als onderdeel van Elko’s eerste verdedigende staf bij de Aggies, zal naar verwachting in de staf van Elko blijven. Verschillende spelers hadden publiekelijk hun steun uitgesproken voor de fulltimebaan van Robinson.

Het bijhouden van het rooster

Texas A&M heeft de afgelopen jaren op eliteniveau gerekruteerd en bereikte nummer 4 in de 247Sports Team Talent Composite. Het inhuren van Elko en het behouden van Robinson is een directe poging om een ​​van de meest getalenteerde roosters in de geschiedenis van Texas A&M bij elkaar te houden.

Star wide receiver Evan Stewart, een voormalige vijfsterrenrekruut, reisde niet met het team mee om tegen LSU te spelen. Collega-brede ontvanger Raymond Cottrell betrad officieel het portaal en wordt beoordeeld als de derde speler in het algemeen. Als de zaken niet goed worden afgehandeld, kunnen er meer spelers op weg zijn naar de portal. Elko is de veiligste optie om dit talent te redden en in 2024 een sterk team op de been te brengen, terwijl hij begint aan zijn zoektocht om de Aggies naar bekendheid te leiden in een uitgebreide SEC.

Leunend op de inhoud

Texas A&M werd tijdens de zoektocht in verband gebracht met tal van spraakmakende kandidaten, maar besloot uiteindelijk de voorkeur te geven aan bekendheid boven Flash. Het goede nieuws? Texas A&M heeft in het verleden succes geboekt met een soortgelijk plan.

Nadat Jackie Sherrill in 1988 aftrad, promoveerden de Aggies de legendarische defensieve coördinator RC Slocum naar de toppositie. Hij werd de meest succesvolle coach in de moderne programmageschiedenis. Zijn winstpercentage van 72,2% geldt als het beste sinds Dana X. Bible in 1928, toen Slocum in veertien jaar tijd vier conferentiekampioenschappen won. De Aggies hebben sindsdien geen conferentiekroon meer gewonnen.

Sleutelassistenten

Een van de grootste struikelblokken voor een defensieve coördinator die hoofdtrainer wordt, is het over het hoofd zien van de aanval. Elko verwierp die bezorgdheid snel en huurde de gewaardeerde aanvalscoördinator Kevin Johns uit Memphis in om zijn aanval op Duke uit te voeren. Ondanks dat ze de helft van het seizoen een back-up quarterback speelden, behaalden de Blue Devils gemiddeld bijna 28 punten per wedstrijd.

Elko zal een open chequeboek hebben om zijn personeel samen te stellen, vooral gezien het feit dat hij voor een relatief koopje moet komen. Volgens belastingdocumenten verdiende Elko slechts $ 3,5 miljoen na het ondertekenen van een contractverlenging tot 2029 bij Duke. De Aggies kunnen zijn salaris verdubbelen en toch de beste keuzes op de markt identificeren.

Een handvol voormalige Texas A&M-assistenten volgden Elko naar Duke, waaronder defensieve coördinator Tyler Santucci en cornerbacks-coach Ishmael Aristide. Elko zal een afweging moeten maken tussen het weer bij elkaar brengen van de band en het vooruitkijken met bewezen SEC-professionals in zijn eerste staf.Gn En Head