Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Tarifverhandlungen: Sollten Deutsche nicht kürzer, zonder langer te werken? – Wirtschaft – Nachrichten – WDR – Wirtschaft – Nachrichten


Der Trend is duidelijk: Nachdem die Lokführer-Gewerkschaft GDL en dat IG Metaal in de huidige Tarifverhandlungen kürzere Arbeitszeiten bei complete Lohnausgleich einfordern, die nu ook de Service Leistungsgewerkschaft Verdi das Thema für sich entdeckt omvat. “Als u daarvoor openstaat, bieden wij u graag een privé-werkomgeving aan voor langere werktijden, maar ook tijdens het Handlungsbedarf, en kijken wij graag naar de aantrekkelijkheid van de werkplek.“, aldus Verdi-Vorstandsvorsitzende Frank Werneke van de “New Osnabrücker Zeitung” (Samstagsausgabe). In de nieuwe Tarifrunde im Öffentlichen Dienst, die Anfang 2025 werd, werd het thema specifieker voor de Tisch kommen.

De voorzitter van de Duitse Industrie- en Handelskamer (DIHK) is duidelijk anders. Peter Adrian is trots op zijn werkdag in korte tijd bij de Funk Mediengruppe Teilzeitbeschäftigte in Deutschland, aangezien zijn werktijden misschien niet mogelijk zijn – zonder voorafgaande kennisgeving. De visie van de Fachkräftemangels is nu een persoonlijke verloving, meinte Adrian: “Als je tijd hebt om aan bepaalde taken te werken, kan er meer werk worden gedaan, en dan zal het later worden gedaan.”

Deutsche bei der Beitszeit auf dem drttletztem Platz

Hetzelfde geldt voor de lange termijn werktijden van de Duitsers en voor de toekomst – vergeleken met Europese vergelijkingen. Nach Zahlen des EU-eigenen Statistik-Portals “Eurostat” is sinds januari 2022 sinds 34,7 uur in bedrijf. Zij zullen veel tijd besteden aan het werken met de Duitsers in de kotter en gedurende langere tijd (35,5 uur). Die durchschnittliche Wochenbeitszeit in der EU was in het verleden tijdens het jaar van de Duitse Durchnitt: bei 37 Stunden pro Woche.

Deze mensen in Europa hebben een aantal grote successen geboekt: omdat ze in Griekenland beroepsarbeiders zijn, zijn ze statistisch gezien de goedkoopste in de eurozone. Ik ben tijdens de jaren van mijn werkzame leven 41 werkuren kwijtgeraakt – meer werk dan op Duitse hogescholen en studenten. Bulgarije, Polen en Roemenië sterven Plätze twee tot vier in de Labour Time Ranking.

Duitsland is afhankelijk van de werktijden op de rijplaats. Nu werd er in Denemarken en Nederland in weinig landen zo gewerkt als hier.

Er worden persoonlijke gegevens gevonden

Maar voor een langere werkperiode zouden degenen die voor hun eigen werknemers willen werken, naar de Duitse arbeidsmarkt durven kijken, zodat ze tijdens hun verblijf actiever zouden zijn. “De arbeidsmarkt heeft zichzelf volledig afgemaakt“, zei zum Beispiel kürzlich Hans Jörg Hennecke, Hauptgeschäftsführer der Handwerkskammer NRW. Deze mensen kunnen worden voorbereid op meer werk, inclusief werkwol – en dat met goede arbeidsomstandigheden. En na een vierdaagse werkweek hebben de medewerkers een goed werkend leven, een betere baan en een langdurige werkervaring.

Unsere Quellen:

Gn DE germ