Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Syrië zegt dat een Israëlische luchtaanval de luchthaven van Damascus heeft getroffen en buiten dienst heeft gesteld


Syrische staatsmedia zeggen dat een Israëlische luchtaanval de internationale luchthaven in de Syrische hoofdstad heeft getroffen en buiten werking heeft gesteld

Israël heeft de internationale luchthavens Damascus en Aleppo in Syrië verschillende keren getroffen sinds het begin van de Hamas-Israël oorlog in Gaza op 7 oktober. Israël heeft ook delen van West-Syrië getroffen nadat raketvuur was geland op de door Israël bezette Syrische Golanhoogvlakte.

SANA zei, onder verwijzing naar een niet bij naam genoemde militaire functionaris, dat Israël raketten heeft afgevuurd vanuit de richting van de Golanhoogvlakte, waardoor de internationale luchthaven van Damascus en andere gebieden op het platteland van Damascus werden getroffen en materiële schade werd aangericht. Er werd niet gesproken over slachtoffers.

De in Groot-Brittannië gevestigde oorlogsmonitor van de oppositie, het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, zei dat de aanvallen slechts enkele uren plaatsvonden nadat de luchthaven de vluchten hervatte na een onderbreking van een maand na een eerdere Israëlische aanval.

Israël heeft de afgelopen jaren honderden aanvallen uitgevoerd op doelen in door de regering gecontroleerde delen van het door oorlog verscheurde Syrië.

Het land erkent zijn luchtaanvallen op Syrië doorgaans niet. Maar als dat wel het geval is, zegt het dat het zich richt op door Iran gesteunde groepen die de regering van president Bashar Assad hebben gesteund.

Gn En Head