Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Studie: Fast jeder fünfte Jugendliche in NRW ist sehr einsam – Landespolitik – Nachrichten – WDR – Landespolitik – Nachrichten


Met Johannes Stertenbrink zullen we gelukkig zijn. Schon in der Grundschule sei zijn er beperkt. Sindsdien zijn er problemen met vriendschappen. Je bent momenteel 25 en werkt als Forstwirt in Erkrath.


Forstwirt Johannes Stertenbrink | Bildquelle: wdr

Seine Arbeit hilft ihm gegen die Einsamkeit. “De laatste weken van mijn leven had ik geen vrije tijd, maar ik leefde ook in mijn werk. Overdag hadden we geen serieuze gedachten”, zegt Johannes, “bij onze geboorte zouden we dankbaar zijn voor onze gedachten.” .

Eerste studie voor Einsamkeit bei 16-20-Jährigen

Wie zijn jongeren en jongeren die in NRW zijn, zijn de enigen die Johannes kennen, waar ze niet aanwezig zijn. Prof. Maike Luhmann, die sinds 10 jaar Einsamkeit in Bochum woont, die nog steeds leeft in de toekomst van de Zwartgroene Landesregierung untersucht.

Voor het online onderzoek onder 1000 jongeren en jongvolwassenen tussen 16 en 20 jaar is online een steekproef met ruim 1200 opeenvolgende jaren te vinden. Het zijn jongere mensen en jongeren met 18,5 procent van hun tijd, terwijl jongeren 11 procent van hun tijd hebben. Samen zijn we samen, die allebei levend en wel zijn, aangezien ze allebei jonge mensen 78 Prozent en beide jonge mensen 86 Prozent zijn.

Ergebnisse sinds Auftrag an die Landesregierung

Die Zahlen, die Prof. Luhmann erhoben hat, deuten außerdem darauf hin, dass heute more Jugendliche einsam sindsdien noch vor der Corona-Pandemie. “Aus sterke Einsamkeit kom niet meer alleen heraus, en deshalb zorg ik voor de gestiegene Anteil der sterke Einsamen met de älteren Jugendlichen en jonge Erwachsenen”, zegt Luhmann zu den Studienergebnissen.

NRW-minister-president Hendrik Wüst (CDU) zal het thema van de Tabuzone bespreken. Als de studie in Berlijn wordt gepubliceerd, is het duidelijk dat: ‘Einsamkeit het nieuwe sociale deel van onze tijd is. Het lijkt de levens van de getroffenen niet negatief te beïnvloeden. Einsamkeit heeft ook invloed op onze gezondheidszorg en ons sociale systeem en schaadt de gezondheid van mensen. onze kinderen. t.”

Was tun gegen Einsamkeit?
Was tun gegen Einsamkeit?
WDR RheinBlick
23.12.2022
29:32 Min.
Verfügbar tot 21.12.2028
WDR Online

Wie is politiek in Einsamkeit? Was het mogelijk een samenleving en een politiek te hebben die tot weinig mensen zou leiden? Daniela Junghans bespreekt met Wolfgang Meyer en Torsten Reschke über die Menschen in NRW, het ongewolde allein, de sociale contactfehlen, de vereinsamen.

Meer politiek uit NRW vindt u hier:
https://1.ard.de/landespolitik

Podcast downloaden

Vooral omdat je geïsoleerd bent, omdat je een student werk voor jongeren bent. Maike Luhmann en het politieke team bestuderen voor een succesvolle campagne en een speciaal onderwijs- en trainingsprogramma. Met vriendelijke groeten, sindsdien wordt er met de jongeren gesproken, op school en op internet.

Premier Wüst viert de zomer van 2023 in Japan, met projecten die mensen zullen helpen van hun leven te genieten. In Japan bestaat er geen Einsamkeit noch verbreiteter, er is geen Einsamkeitsministerium.

De Staatskanselarij in NRW heeft een stabiele structuur met twee specifieke taken. De komende jaren zal de Landesregierung eine Einsamkeitskonferenz blijven samenwerken in één actieplan. Meer geld voor jongeren en nieuwe kinderopvang sinds alles is gebeurd.

Beleggingssortering voor jonge Erwachsene fehlen

De vereniging “FAIR.STÄRKEN” in Keulen zet zich in om kinderen en jongeren te ondersteunen met sociale voordelen. Leiterin Mechthild Böllk zei dat de pandemie veranderingen heeft ondergaan. Die kinderen en jongeren zijn blijer met hun tijd en besteden er graag hun tijd aan. Vooral sinds Mädchen angstaanjagender is geworden.

De jongeren zijn jong, ze zijn altijd bezorgd om elkaar en zijn ook betrokken bij hun leven, aldus Mechthild Böll. De mens wordt geboren in de stad en op het platteland, we zijn jong en kunnen onszelf ontmoeten, maar we willen er ook graag bij zijn.

Het was dus leuk om Johannes Stertenbrink te zien. Blijf daar, breng wat tijd alleen door en geniet van je tijd in het bos. Er blijft misschien geen geld achter, maar je kunt wel andere mensen ontmoeten.

Studie van Einsamkeit bij Jugendlichen
Aktuelle Stunde
24.11.2023
UT
Verfügbar tot 24.11.2025
WDR
Von Paphaël Markert

Over de themaberichten op 24.11.2023 in de Aktuellen Stunde en op 26.11.2023 in Westpol in WDR Fernsehen.

Gn DE germ