Stormy Daniels kon vandaag getuigen

 1. Startpagina
 2. politiek

druk op

In New York vinden onderhandelingen tegen Donald Trump plaats. Er wordt met spanning uitgekeken naar verdere getuigenverklaringen. De nieuwsticker voor het proces.

Het belangrijkste erin
deze nieuwsticker

 1. Trumps gevangenschap in New York„,“position“:1″,“storyElementPosition“:8″, „storyElementCount“:56″}}“>Fox-presentator hoopt op Trumpen gevangenisstraf in New York – Een nederlaag in het zwijggeldproces zou voor Donald Trump een gegarandeerde overwinning zijn bij de Amerikaanse verkiezingen
 2. Advocaat van Trump ondervraagt ​​getuigen aan een kruisverhoor – Ondertussen krijgt Donald Trump kleine briefjes overhandigd.
 3. Trump ongeveer mogelijk celstraf„,“position“:3″, „storyElementPosition“:8″, „storyElementCount“:56″}}“>Rechter spreekt met ons Troef ongeveer mogelijk celstraf -Juan Merchan vertelt dat Trump hem in de gevangenis stoppen “het laatste is wat” hij wil doen.
 4. Kennis over de Amerikaanse politiek„,“position ‚4‘, ’storyElementPosition‘, ‚8‘, ’storyElementCount‘, ’56‘}}’>Test de jouwe Weten over de Amerikaanse politiek – Wie vervangt de president in de VS in geval van nood? Het antwoord op deze vraag en meer in onze Amerikaanse politiekquiz.

Update van 7 mei, 14.55 uur: Clark Brewster, advocaat van voormalig Playmate Stormy Daniels, heeft gezegd dat zijn cliënt vandaag in het proces kan getuigen. Dat meldt persbureau AP News. Brewster omschreef het als “waarschijnlijk” dat de voormalige volwassen actrice dinsdag naar de getuigenbank zou kunnen worden geroepen. Ondertussen begaf Donald Trump zich vanuit zijn Trump Tower in New York naar de rechtbank.

Fox-presentator hoopt op Trumpen gevangenisstraf in New York

Update 11.00 uur: Fox News-presentator Greg Gutfeld, een fervent Trump-aanhanger, sprak nu de hoop uit dat Donald Trump de gevangenis in zal gaan. Dit zou “garanderen” dat de voormalige president de verkiezingen in november zal winnen, meldt het portaal mediaite.

“Ik hoop dat ze Trump arresteren”, zei Gutfeld. “Ik hoop dat ze hem in de gevangenis stoppen, want dat is een garantie voor zijn overwinning. Alstublieft alstublieft alstublieft. Dit zal de beste derde acte van elk politiek verhaal zijn.” Gutfeld voerde aan dat het proces Trump “focust en aanscherpt”. ‘Hij komt langs als een stier, klaar om te brullen,’ vervolgde hij. „En het werkt. Ik bedoel, man, het is alsof hij wakker is. Blijven gaan!“

Donald Trump zou een affaire hebben gehad met erotische actrice Stormy Daniels.
Donald Trump zou een affaire hebben gehad met erotische actrice Stormy Daniels. © AFP / AMANDEL NGAN

Er zijn geen opiniepeilingen over hoe Amerikanen zouden reageren als Trump gevangen zou worden gezet wegens het schenden van de nieuwsblack-out. Er zijn echter geen peilingen die erop wijzen dat Trump baat zou hebben bij een veroordeling. Analisten denken zelfs dat hij waarschijnlijk stemmen zou verliezen.

Pelosi geeft commentaar op ‘zwerver’ Trump

Update, 8:59 uur: In de tussentijd, Nancy Pelosi gaf commentaar op Donald Trump. Volgens een rapport van Nieuwsweek de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden noemde de voormalige president een ‘gangster’ en beschuldigde hem ervan de Republikeinen in een ‘sekte’ te hebben veranderd.

Het zou meer over de Republikeinse Partij moeten gaan, niet over ‘een persoonlijkheidscultus die rond één man draait’, vervolgde Pelosi. Het Californische Democratische congreslid had ook kritiek op de prestaties van Trump, die zij omschreef als ‘geworteld in etnisch-nationalistisch populisme’. Pelosi merkte op dat deze ontwikkeling “relatief nieuw” was en bekritiseerde Trump omdat hij op de angsten van mensen aasde.

“Hij komt als een stier”: Fox News-presentator Greg Gutfeld (foto rechts) is vol lof over Donald Trump. © IMAGO/Brian Cahn

Update dinsdag 7 mei, 05.50 uur: Aan het einde van het proces van gisteren maakte de officier van justitie bekend dat ze nog ongeveer twee weken nodig hadden om al hun bewijsmateriaal voor te leggen. De aanklager benadrukte dat dit een zeer ruwe schatting was. De verdediging krijgt daarna nog de mogelijkheid om haar getuigen op te roepen – als zij dat willen. De hoorzitting zal aanstaande dinsdag vanaf ongeveer 15.30 uur CEST worden voortgezet.

Rechter Merchan beëindigt de dag van het proces

Update, 22:21 uur: Het verhoor van Deborah Tarasoff is nu beëindigd. De accountant werd kort ondervraagd toen een advocaat van Trump vroeg of de Trump Organization een familiebedrijf was – waarop Tarasoff bevestigend antwoordde. Door de jaren heen heeft ze niet alleen met Donald Trump samengewerkt, maar ook met zijn kinderen Eric, Donald Junior en Ivanka. Na een kruisverhoor sloot rechter Merchan het proces van de dag af. “Jurylid, we stoppen vandaag iets eerder”, zei Merchan tegen de jury.

Update, 21:32 uur: Deborah Tarasoff zit al ruim een ​​uur in de getuigenbank en wordt ondervraagd over het betalingsverkeer in de Trump-organisatie. De accountant stelde onder meer dat betalingen boven de $10.000,- moesten worden goedgekeurd door Donald Trump of een van zijn zonen. Ook ondertekende de ex-president altijd met een zwarte viltstift. Toen hem werd gevraagd wie de eigenaar was van de Trump-organisatie, citeerde hij: CNN Tarasoff zei: “Corrigeer mij als ik ongelijk heb, meneer Trump” – hij glimlachte vervolgens naar de getuige.

Trump-advocaat ondervraagt ​​getuigen

Update, 19:06 uur: Trump-advocaat Emil Bove begon een paar minuten geleden met het kruisverhoor van getuige Jeffrey McConney. De verdediging probeerde de eerdere verklaringen van McConney, die haar cliënt zouden kunnen beschuldigen, in diskrediet te brengen. De antwoorden van McConney worden echter gezien als bewijs – en zouden daarom ook tegen Trump kunnen worden gebruikt.

Update, 18:18 uur: De volgende boete voor Donald Trump: de rechtbank oordeelde dat hij opnieuw een nieuwsverbod had overtreden en maakte opmerkingen over leden van het proces. Rechter Juan Merchan besloot daarom een ​​boete van 1.000 dollar (928 euro) op te leggen. Vorige week nog werd de ex-president veroordeeld tot het betalen van in totaal 9.000 dollar.

Voormalig werknemer noemt ex-president ‘hoofd’ achter Trump Organization

Update, 17:50 uur: De jury krijgt nu zakelijke documenten te zien die betalingen aan Trumps voormalige advocaat Michael Cohen koppelen aan aanklachten tegen de voormalige president. Het bewijsmateriaal zou zakelijke documenten zijn die betrekking hebben op verschillende van de 34 aanklachten tegen Trump wegens het vervalsen van zakelijke documenten CNN.

Update, 16:17 uur: De eerste getuige is inmiddels geïdentificeerd: Jeffrey McConney, die van 1987 tot februari 2023 voor de Trump Organization werkte. Hij legde prompt uit dat Donald Trump de organisatie altijd heeft geleid; “hij was het brein erachter”, zei McConney. Hij legde de juryleden ook uit hoe de boekhoudafdeling rapporten opstelde over het grootboek van de Trump-organisatie voor belastingdoeleinden. Het is een van de weinige getuigenissen tot nu toe waar Trump gretig naar lijkt te luisteren – de afgelopen twee weken leunde de ex-president graag achterover en sloot hij soms zijn ogen.

Rechter spreekt met ons Troef ongeveer mogelijk celstraf

Update, 15.55 uur: Voordat de eerste getuige werd opgeroepen, zei rechter Merchan: “Meneer Trump, het is belangrijk dat u begrijpt dat het laatste wat ik wil is u in de gevangenis stoppen. U bent de voormalige president van de Verenigde Staten en mogelijk de volgende president”, vervolgde Merchan. Als rechter heeft hij echter “een taak te vervullen”. Trump schudde luid CNN alleen het hoofd toen het vonnis op papier werd uitgedeeld. “Uw voortdurende opzettelijke schendingen van het wettige bevel van deze rechtbank” vormen een “directe aanval op de rechtsstaat”, vervolgde Merchan.

Update, 14:59 uur: Binnenkort begint de twaalfde dag van het proces: volgens Amerikaanse media is de colonne van Donald Trump momenteel onderweg naar het gerechtsgebouw in Manhattan. Daar wachten verschillende getuigenverklaringen op de voormalige president, die hem verder zouden kunnen beschuldigen in het zwijggeldproces.

Het proces tegen Trump gaat door: volgende getuigen zijn nog onbekend

Eerste rapport: New York – Afgelopen weekend kwam er eindelijk verandering in de sombere dagelijkse procesroutine voor Donald Trump. De oud-president bracht een bezoek aan de Formule 1 in Miami, waar hij Lando Norris feliciteerde met zijn overwinning. Winnaar Norris zei na de race dat Trump grapte dat hij vandaag “zijn geluksbrenger” was en dat de ontmoeting een “cool moment” voor hem was: “Er waren hier dit weekend veel bijzondere en coole mensen. “Donald is iemand waar je in veel opzichten veel respect voor moet hebben”, zei Norris.

In New York wacht de rechtszaal vanaf vandaag echter weer op Trump. De strafzaak van de staat New York tegen de ex-president gaat door – met de twaalfde dag van het proces. Aanklagers hebben niet bekendgemaakt wie zij als volgende naar de getuigenbank zullen roepen. Tot nu toe zijn de getuigen afgewisseld tussen obscure figuren – zoals de jonge paralegal wiens taken bij het kantoor van de officier van justitie in Manhattan onder meer het catalogiseren van de posts op sociale media van Trump omvatten – en spraakmakende spelers die spraken over hun gesprekken met Trump in het Witte Huis. Het proces begint om 15.30 uur CEST.

 1. Het begin gemaakt David Pecker. De voormalige redacteur van de tabloid National Enquirer bevestigde dat hij betrokken was bij een zwijggeldbetaling van Trump aan speelkameraadje Karen McDougal.
 2. Het volgde Rhona Graffdie tientallen jaren in de Trump-organisatie heeft gewerkt en volgens VS vandaag werd beschouwd als “de rechterhand van Trump”. Zij bevestigde voor de rechtbank in New York dat de verdachte meerdere keren contact zou hebben gehad met Stormy Daniels.
 3. De derde getuige die zijn getuigenis begon is Gary Farro. Als medewerker van First Republic Bank was Farro betrokken bij het verwerken van de zwijggeldbetaling aan Stormy Daniels.
 4. Hoop hik is een voormalige medewerker van het campagneteam van Trump die haar baas naar het Witte Huis volgde. Het 35-jarige voormalig model begon eind vorige week met haar getuigenis – en barstte even in tranen uit in de getuigenbank. Haar verslag maakte de juryleden duidelijk hoe bezorgd het campagneteam van Trump in 2016 was over negatieve verhalen over hem en vrouwen – en hoe die kwestie Trump bleef achtervolgen nadat hij naar het Oval Office was verhuisd.

In de loop van het proces worden nog tal van andere getuigen verwacht. Onder hen bevinden zich experts op het gebied van campagnefinanciering en belastingrecht, evenals andere voormalige werknemers van de ‘Trump-organisatie’. Maar de uitspraken van voormalige metgezellen van de ex-president zullen waarschijnlijk pikanter zijn.

 • Michaël Cohen: Trumps ex-advocaat wordt nu beschouwd als een van zijn grootste tegenstanders. Hij verzorgde de zwijggeldbetalingen van zijn voormalige cliënt en zal naar verwachting in de getuigenbank enkele details hierover geven.
 • Karen McDougal: De voormalige Playmate had een affaire met Trump die enkele maanden duurde.
 • Stormachtige Daniëls: De erotische actrice en haar affaire met Trump staan ​​centraal in het hele proces. Uw verklaring wordt als vrijwel zeker beschouwd.

Zal Donald Trump als getuige verschijnen in het proces tegen zichzelf?

Het blijft onduidelijk of Trump zelf de getuigenbank in New York zal bekleden. Als de officier van justitie hem opbelt, kan hij waarschijnlijk gebruik maken van zijn recht om te weigeren te getuigen. Hetzelfde geldt voor zijn vrouw Melania Trump, die hoogzwanger was van hun enige kind, Barron Trump, tijdens Trumps affaires met McDougal en Daniels.

Het proces tegen Trump zal enkele weken duren. Een uitspraak wordt niet eerder dan 31 mei en uiterlijk 14 juni verwacht.

Test de jouwe Weten over de Amerikaanse politiek

Op 6 november wordt in de VS een nieuwe president gekozen. Hoe verlopen de verkiezingen en wie was de jongste functionaris die ooit het Witte Huis betrad? Vind antwoorden op deze vragen en meer in onze Amerikaanse politiekquiz. (redactie met bureaus)

Die mobile Version verlassen