Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Steekpartij in Queens, New York: Bij een aanval in Far Rockaway vallen vier doden


WABC

Vier mensen zijn dood, een ander verkeert in kritieke toestand en twee politieagenten raakten gewond bij een steekpartij en brand in Far Rockaway, Queens op zondag 3 december, zeiden brandweerfunctionarissen.CNN

Vier mensen zijn om het leven gekomen, onder wie twee kinderen, en één persoon raakte zondagochtend ernstig gewond bij een steekpartij in Far Rockaway, Queens, aldus de politie. Twee politieagenten raakten gewond toen ze naar de woning gingen, waar ook brand uitbrak, en de verdachte is overleden.

Een 11-jarig meisje, een 12-jarige jongen, een 44-jarige vrouw en een man van in de dertig werden gedood, en vermoedelijk zijn ze allemaal familieleden, aldus de politie.

De politie kreeg kort na vijf uur ‘s ochtends een 911-oproep van een jonge vrouwelijke beller, die zei dat haar neef haar familieleden vermoordde, zei Jeffrey Maddrey, hoofd van de politie van New York City, op een persconferentie op zondagochtend.

De agenten reageerden op een woonblok in Queens, waar ze een oprit opreden en iemand met bagage naar buiten zagen lopen, aldus Maddrey.

De persoon trok een keukenmes op de agenten, waarbij de een in de nek en borst werd gestoken en de ander in het hoofd werd geslagen, voegde de chef eraan toe. Eén van de agenten trok zijn wapen en op de verdachte geschoten, zei Maddrey.

De verdachte, Courtney Gordon, 38, werd naar een ziekenhuis gebracht en dood verklaard, aldus de politie.

Maddrey prees de officieren, een veteraan van 28 jaar en een veteraan van 16 jaar.

“Ze hadden deze persoon gemakkelijk met zijn bagage langs hen heen kunnen laten lopen. In plaats daarvan stopten ze, stelden een paar vragen en probeerden wat informatie te krijgen voordat ze daar naar binnen liepen, ‘zei hij. “Helaas kwamen ze bij dit incident de dader tegen. Hij ging regelrecht op hen af.”

De agenten zijn met niet-levensbedreigende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht en zullen naar verwachting herstellen, aldus de politie.

Een 11-jarig meisje dat voor het huis werd aangetroffen, overleed aan haar verwondingen, aldus de politie.

Door een brand in de woonkamer en de foyer kon de politie aanvankelijk de woning niet betreden, maar de brandweer kon de brand snel blussen. De verdachte heeft waarschijnlijk een bank in brand gestoken toen hij de woning verliet, aldus de politie.

Na het blussen van de brand vonden ambtenaren drie doden in het huis: een 12-jarige jongen, een 44-jarige vrouw en een man van in de dertig. De politie denkt dat alle vier zijn overleden aan steekwonden, zei Maddrey.

Volgens Joseph Kenny, hoofd van de politie bij de NYPD, bevindt een 61-jarige vrouw zich in kritieke toestand in het Mount Sinai Hospital.

Gordon had één eerdere arrestatie ondergaan wegens een incident met huiselijk geweld door wurging in de Bronx, waar de verdachte woonde, zei Kenny.

Kenny zei dat het incident familiegerelateerd lijkt te zijn, hoewel de politie nog steeds onderzoek doet. De 911-beller wordt ondervraagd, aldus de politie.

Far Rockaway is een lange inham langs de kust van Long Island, in het meest zuidelijke deel van Queens in New York.

Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende informatie.

Bekijk deze interactieve inhoud op CNN.com

Gn En Head