Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Spreker Mike Johnson zegt dat hij de beelden van 6 januari onscherp maakt, zodat relschoppers niet worden aangeklaagd


WASHINGTON – Spreker Mike Johnson zei dinsdag dat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden de beelden van de aanval op het Capitool onscherp maken voordat ze deze publiekelijk vrijgeven, omdat ze niet willen dat de relschoppers van 6 januari worden beschuldigd van misdaden.

“We moeten sommige gezichten onscherp maken van personen die hebben deelgenomen aan de gebeurtenissen van die dag, omdat we niet willen dat er represailles tegen hen worden genomen en dat ze worden aangeklaagd door de DOJ”, zei Johnson dinsdag.

Johnson, die nauw betrokken was bij pogingen om de uitslag van de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken, gebaseerd op valse beweringen van massaverkiezingsfraude, zei dat mensen hun eigen onderzoek naar de aanval op het Capitool moesten doen.

De spreker zei dat hij de beelden vrijgeeft om de presentatie van de rel door de commissie van 6 januari tegen te gaan.

“We willen dat het Amerikaanse volk zijn eigen conclusies trekt”, zei Johnson. “Ik denk niet dat partijdige gekozen functionarissen in Washington een verhaal moeten presenteren en verwachten dat het als de ultieme waarheid moet worden gezien.”

Meerdere gekozen Republikeinen hebben verkeerde informatie verspreid over de aanval van 6 januari, onder meer door deze te vergelijken met een ‘normaal toeristenbezoek’, door de FBI-directeur te ondervragen over complottheorieën en ten onrechte te beweren dat Trump-aanhangers die zijn beschuldigd van misdaden feitelijk undercover wetshandhavers waren. agenten.

De woordvoerder van Johnson suggereerde dat de spreker probeerde de onbewerkte beelden weg te houden van online speurders die hebben geholpen bij het identificeren van honderden Capitol-relschoppers en hebben geholpen bij het onderzoek van de FBI.

“Gezichten moeten onscherp worden gemaakt op beelden van openbare kijkruimtes om alle vormen van vergelding tegen particuliere burgers door niet-gouvernementele actoren te voorkomen”, zei Raj Shah, die als plaatsvervangend perschef van het Witte Huis in de Trump-regering werkte en nu als plaatsvervangend hoofd werkt. van personeel voor communicatie voor Johnson, zei in een verklaring. “Het ministerie van Justitie heeft vanaf 6 januari 2021 al toegang tot onbewerkt beeldmateriaal.”

DOJ heeft die beelden wel. Maar online speurneuzen zijn een uiterst waardevolle hulpbron gebleken bij het identificeren van de deelnemers aan 6 januari. Ze gebruiken de camerabeelden om te bepalen welke relschoppers het gebouw zijn binnengekomen en bouwen vervolgens een database op met de duidelijkste foto’s van die verdachten. Ze hebben vaak gezichtsherkenning gebruikt voor aanwijzingen en hebben geholpen in honderden zaken tegen verdachten van 6 januari.

Meer dan 1.200 beklaagden zijn aangeklaagd in verband met de aanval van 6 januari, en ruim 400 zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen. Nog eens 1.000 6 januari-deelnemers zijn geïdentificeerd, maar niet gearresteerd.

Gn En Head