Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Spotify schrapt in de derde ontslagronde dit jaar 1.500 banen


  • In januari werden 600 werknemers ontslagen en in juni 200
  • De CEO zegt dat hij heeft gedebatteerd over kleinere reducties in 2024 en 2025
  • Werknemers krijgen 5 maanden ontslagvergoeding

STOCKHOLM, 4 december (Reuters) – Muziekstreaminggigant Spotify (SPOT.N) zei maandag dat het ongeveer 1.500 werknemers, of 17% van zijn personeelsbestand, zal ontslaan om de kosten te drukken, nadat het in januari 600 van zijn personeel had laten vertrekken. en nog eens 200 in juni.

Na een reeks banenverlies aan het begin van het jaar door technologiebedrijven zijn sommige bedrijven opnieuw begonnen met het inkrimpen van hun personeelsbestand, met aankondigingen van Amazon aan LinkedIn, eigendom van Microsoft.

In een brief aan de werknemers zei Daniel Ek, CEO van Spotify, dat het bedrijf in 2020 en 2021 meer mensen heeft aangenomen vanwege de lagere kapitaalkosten. Hoewel de productie is toegenomen, hield een groot deel daarvan verband met het hebben van meer middelen.

Spotify zal in het vierde kwartaal ongeveer 130 tot 145 miljoen euro aan kosten moeten dragen als gevolg van de ontslagen, aldus het bedrijf, eraan toevoegend dat het grootste deel van de contante component van de kosten in het eerste en tweede fiscale kwartaal van 2024 zal worden geboekt.

Het bedrijf zei dat het nu een operationeel verlies voor het vierde kwartaal verwacht tussen 93 miljoen euro en 108 miljoen euro, vergeleken met zijn eerdere voorspelling van een bedrijfswinst van 37 miljoen euro.

De in de VS genoteerde aandelen noteerden 0,4% hoger na paring van de winsten in de premarket-handel.

De afbeelding toont kleine beeldjes en het weergegeven Spotify-logo

In deze illustratie, gemaakt op 11 februari 2022, zijn kleine beeldjes te zien voor het weergegeven Spotify-logo. REUTERS/Dado Ruvic/Ilustration/File Photo Acquire Licensing Rights

Spotify investeerde meer dan een miljard dollar om zijn podcastactiviteiten op te bouwen, tekende beroemdheden als Kim Kardashian, Prins Harry en Meghan Markle en breidde zijn marktaanwezigheid in de meeste landen van de wereld uit in zijn streven om tegen 2030 een miljard gebruikers te bereiken.

In het derde kwartaal boekte het bedrijf winst, geholpen door prijsstijgingen voor zijn streamingdiensten en een groei van het aantal abonnees in alle regio’s. Het bedrijf voorspelde dat het aantal maandelijkse luisteraars in het vakantiekwartaal de 601 miljoen zou bereiken.

Ek vertelde destijds aan Reuters dat het bedrijf zich nog steeds concentreerde op efficiëntie om meer uit elke dollar te halen.

Maandag zei hij dat een reductie van deze omvang groot zal aanvoelen, gezien het recente positieve winstrapport en de prestaties ervan.

“Volgens de meeste maatstaven waren we productiever maar minder efficiënt. We moeten beide zijn”, zei Ek.

Het bedrijf begint maandag met het informeren van getroffen werknemers. Werknemers krijgen gedurende de ontslagperiode ongeveer vijf maanden ontslagvergoeding, vakantiegeld en ziektekostendekking.

“We hebben gedebatteerd over het maken van kleinere reducties in 2024 en 2025”, zei Ek. “Toch besloot ik, gezien de kloof tussen onze financiële doelstelling en onze huidige operationele kosten, dat een substantiële actie om onze kosten recht te zetten de beste optie was om onze doelstellingen te bereiken.”

Rapportage door Supantha Mukherjee en Akash Sriram, schrijven door Anna Ringstrom, redactie door Essi Lehto, Terje Solsvik, Louise Heavens en Sharon Singleton

Onze normen: de vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Verkrijg licentierechtenopent een nieuw tabblad
caf76daf 1e6c 4a6d b7e2 80d6c71710ff

Supantha leidt de Europese technologie- en telecomdekking, met speciale aandacht voor opkomende technologieën zoals AI en 5G. Hij is ongeveer 18 jaar journalist geweest. Hij kwam in 2006 bij Reuters en heeft een verscheidenheid aan beats gecoverd, variërend van de financiële sector tot de technologie. Hij is gevestigd in Stockholm, Zweden.

Gn En Head