Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Senator Tommy Tuberville laat zijn greep op honderden militaire genomineerden vallen


WASHINGTON – Senator Tommy Tuberville, R-Ala., heeft dinsdag aangekondigd dat hij het grootste deel van zijn maandenlange greep op honderden militaire nominaties zal laten vallen.

Tuberville vertelde verslaggevers dat hij zijn greep op alle militaire promoties van drie sterren en lager heeft opgeheven, wat neerkomt op meer dan 400 promoties.

‘Ik laat iedereen vrij. Ik heb nog steeds elf viersterrengeneraals in handen, denk ik. Alle anderen zijn volledig van mij verlost.” Tuberville vertelde verslaggevers. “Maar verder is het voorbij.”

Senator Tommy Tuberville, R-Ala.Mariam Zuhaib / AP-bestand

De Republikein uit Alabama hield maandenlang militaire nominaties tegen uit protest tegen het beleid van het ministerie van Defensie dat militairen in staat stelt reiskosten in verband met het ondergaan van een abortus vergoed te krijgen.

Tuberville had vorige week aangegeven dat hij “zeer binnenkort” een deel van zijn greep op militaire promoties zou laten varen. Hij gaf destijds niet aan hoeveel promoties hij zou doorlaten, maar zei dat hij ‘in de komende week of zo’ zoveel mogelijk mensen er doorheen wilde krijgen en niet zou beslissen op basis van ‘niveaus’ van de ranglijst.

“Ik weet dat deze mensen promotie nodig hebben”, zei hij vorige week.

Eerder dinsdag had Tuberville een persconferentie over de ruimen aangekondigd om 13.40 uur ET en deze vervolgens zonder opgaaf van reden geannuleerd.

Tot de militaire nominaties die Tuberville maandenlang heeft geblokkeerd behoren onder meer topofficieren die het bevel zouden voeren over de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten. Sinds de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober heeft het Pentagon vliegtuigen en militaire vliegdekschepen naar de regio verplaatst om Israël te helpen en te ondersteunen.

Tuberville kreeg zelfs kritiek van leden van zijn eigen partij. Republikeinse presidentskandidaat Nikki Haley hekelde bijvoorbeeld de inspanningen van de senator. Ze zei in augustus dat zijn blokkade een schadelijk effect had op zowel militairen als militaire paraatheid.

Militaire topleiders, waaronder minister van Defensie Lloyd Austin, waarschuwen al maanden voor de gevolgen van zijn greep, inclusief de mogelijkheid om talent te verliezen.

Meerderheidsleider van de Senaat, Chuck Schumer, DN.Y., zei vorige week in de zaal dat hij een Democratische resolutie ter tafel zou brengen om de macht van Tuberville te omzeilen, maar het was niet duidelijk of hij de stemmen zou hebben om die aan te nemen.

De frustraties over Tuberville binnen zijn eigen partij nemen toe. Maar vorige week spraken de Republikeinen in de Senaat overweldigend hun optimisme uit dat Tuberville tot een resolutie zou komen, waarmee een einde zou komen aan zijn blokkade, voordat ze naar het nieuwe jaar zouden vertrekken.

“Ik was het afgelopen weekend betrokken bij veel gesprekken over dit onderwerp, en ik denk dat ik hoopvol ben”, zei senator John Thune, RS.D., dinsdagochtend tegen verslaggevers. “Ik heb goede hoop dat we vandaag ‘We gaan… duimen, we zullen zien, ik hoop dat we een doorbraak hebben, maar de tijd zal het leren.’

Gn En Head