Sandra Maischberger wordt verrassend privé: “Mijn zoon helpt mij”

Sandra Maischberger spreekt doorgaans politici en voert pittige interviews. Maar nu geeft de presentatrice inzichten in haar privéleven.

Sandra Maischberger houdt haar privéleven grotendeels buiten de publieke belangstelling. Hoewel er veel bekend is over de ARD-presentatrice en haar professionele carrière – gestopt met studeren, opgeleid als journalist, carrière als tv-ster – zijn er nauwelijks details over de 57-jarige buiten de schijnwerpers.

Precies dit: ze is sinds 1994 getrouwd met haar man Jan Kerhart en woont in Berlijn. Ze ontmoette de cameraman tijdens de productie van „Spiegel TV“, een liefdesrelatie ontwikkelde zich – en 13 jaar later, in februari 2007, werden ze ouders van hun zoon: Samuel Kerhart. Het zou het eerste en laatste kind zijn voor de bekende talkshowhost.

‘Wij vonden het gewoon leuk klinken’

Ze zei in het verleden weinig over haar zoon. Ze vertelde ooit aan de Berliner Morgenpost over de naamkeuze: „Het heeft geen religieuze achtergrond. We vonden het gewoon leuk klinken.“ Maischberger verscheen zelden in het openbaar met haar zoon: één keer op het zomerfeest van de bondspresident in 2011, daarna zes jaar later op het burgerfestival van de bondspresident in Bellevue Palace.

Haar zoon is nu 17 jaar oud. Samuel heeft echter geen officieel sociale media-account, maar hij lijkt er te zijn om zijn moeder te helpen met advies en ondersteuning op dit gebied: „Mijn zoon helpt me op veel manieren om dieper in de sociale media te duiken dan ik waarschijnlijk zou doen. doe het zonder hem“, onthult Sandra Maischberger verrassend privédetails over haar moeder-zoonrelatie in een podcast met „Bild“-journalist Paul Ronzheimer.

“Hij zal opnieuw te maken krijgen met de verplichte militaire dienst.”

Ze heeft ook een nogal bedachtzame anekdote over haar zoon: ‘Zijn verjaardag is 24 februari, en hij werd die ochtend 15 toen we wakker werden en de oorlog (nvdr: in Oekraïne) begon. Mijn eerste gedachte die ochtend was: hij gaat opnieuw te maken krijgen met de dienstplicht.“

De oorlog veranderde haar bewustzijn en, tot op zekere hoogte, haar moederschap, zoals ze zegt: ‘Natuurlijk is mijn kijk op de grote omwentelingen, of ze nu klimatologisch, politiek, integratie, (…) zijn, die van iemand die momenteel begint zijn leven anders dan wanneer je het gevoel hebt: oké, ik heb het leuk gehad. Onze generatie was behoorlijk bevoorrecht.

Dit zijn zeldzame inzichten die Sandra Maischberger anders niet onthult. Ze vertelde het tijdschrift „Bunte“ alleen heel openlijk over haar relatie met Jan Kerhart: „Als hij aan het filmen is, is hij twee of drie weken weg. Maar als hij daar is, runt hij de zaak.“ Ze kookt graag voor hem, maar hij kan het beter en „soms zoekt hij zelfs mijn kleren voor mij uit“, zei de inwoner van München. Voor haar zijn liefde en respect het geheim van een goed functionerend huwelijk: „We kunnen ook hartstochtelijk met elkaar discussiëren en elkaar dan weer vinden.“

Die mobile Version verlassen