Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Sam Altman keert terug naar OpenAI, Apple adopteert RCS en de CEO van Binance pleit schuldig aan aanklachten


Beeldcredits: Dani Padgett Watson / Strikt VC

Hallo mensen, welkom bij Week in Review (WiR), TechCrunch’s regelmatige samenvatting van de afgelopen paar dagen in de technologie. De krantenkoppen werden gedomineerd – ja zelfs overweldigd – door het drama dat zich afspeelde bij AI-startup OpenAI, maar er gebeurde nog veel meer in de halve week voorafgaand aan Thanksgiving. Tot zover een slaperige pre-vakantie!

In deze editie van WiR behandelen we, naast de OpenAI-saga, dat Apple eindelijk RCS naar iPhones brengt, dat een voormalig Silicon Valley VC-lieveling wordt veroordeeld wegens investeerdersfraude, dat mede-oprichter van Cruise, Kyle Vogt, ontslag neemt en dat Amazon online auto’s verkoopt. Ook op de agenda staan ​​de rechtszaak van Elon Musk over claims van haatdragende advertenties op Twitter, de geheime deal van Google met Spotify, de CEO van Binance die schuldig pleit aan federale aanklachten, en Signal waarin de kosten worden beschreven van het online houden van zijn privéberichtenservice.

Het is veel om te bereiken, dus we zullen niet uitstellen. Maar eerst een herinnering om u hier aan te melden om WiR elke zaterdag in uw inbox te ontvangen als u dat nog niet heeft gedaan.

Meest gelezen

Sam Altman keert terug naar OpenAI: Na een achtbaan van een weekend en verandering is Sam Altman, die vanaf vrijdagochtend CEO was van OpenAI, opnieuw CEO. De raad van bestuur die hem ontsloeg, kwam uiteindelijk tot het besef dat het ontslag van hem misschien niet de beste handelwijze was – na enorme druk van de achterban van OpenAI, durfkapitaalbedrijven, nauwe partner Microsoft en een van henzelf. Bekijk onze tijdlijn met gebeurtenissen voor een overzicht van hoe het allemaal is gegaan.

Apple omarmt (eindelijk) RCS: Apple is van plan om volgend jaar ondersteuning voor de RCS-standaard op iOS toe te voegen, zei de iPhone-maker afgelopen donderdag in een omkering die het wijdverbreide probleem van sms-compatibiliteit tussen iPhones en Android-smartphones zou oplossen. Maar zoals Manish meldt, is het bedrijf er niet in geslaagd de angst voor de ‘groene zeepbel’ te elimineren; berichten van Android-telefoons worden op iOS nog steeds weergegeven als groene bubbels.

Veroordeling wegens fraude: Mike Rothenberg, een ex-VC die bekend staat om het organiseren van overdadige feesten, werd afgelopen vrijdag eind oktober veroordeeld op 21 punten wegens het oplichten van investeerders. Het vonnis, uitgesproken door een jury in Noord-Californië, betekent een reis van tien jaar voor Rothenberg, die in 2013 op 27-jarige leeftijd de Bay Area-scene bestormde met een fonds van $ 5 miljoen en voldoende charme om TechCrunch ervan te overtuigen dat zijn eenmansbedrijf succesvol was. speciaal genoeg om dekking te verdienen.

Vogt verlaat Cruise: Kyle Vogt, de serie-ondernemer die Cruise mede-oprichtte en leidde vanaf een startup in een garage via de overname en eigendom door General Motors, nam de afgelopen week ontslag, net als Cruise-directeur en mede-oprichter Dan Kan. De opschudding komt minder dan een maand nadat het California Department of Motor Vehicles de vergunningen van Cruise had opgeschort om zelfrijdende voertuigen op de openbare weg te besturen na een ongeval waarbij een voetganger werd overreden en zes meter door de AV werd gesleept.

Rechtszaak over X advertenties: Media Matters publiceerde afgelopen donderdag een artikel met screenshots waarop advertenties van IBM, Apple, Oracle en anderen te zien zijn naast haatzaaiende inhoud op Elon Musk’s X, voorheen Twitter. Musk heeft een rechtszaak aangespannen wegens laster door de nieuwsorganisatie. Maar de rechtszaak lijkt te bevestigen wat volgens de rechtszaak lasterlijk is, meldt Devin.

Google’s geheime Spotify-deal: Een Google-manager zei tijdens een getuigenis in het Epic versus Google-proces dat een deal met Spotify het audiobedrijf in staat stelt de Play Store-kosten te omzeilen, zoals voor het eerst gemeld door The Verge. Don Harrison, hoofd van Google’s partnerschap, zei dat Spotify geen kosten betaalt als het zijn eigen betalingen verwerkt en een schamele vergoeding van 4% als Google deze verwerkt – en dat beide bedrijven zich ertoe hebben verbonden elk 50 miljoen dollar in een ‘succesfonds’ te stoppen.

De CEO van Binance wordt geconfronteerd met federale aanklachten: Changpeng Zhao, ook bekend als ‘CZ’, de oprichter en CEO van Binance, treedt af en heeft schuldig gepleit voor een aantal aanklachten die zijn ingediend via het ministerie van Justitie en andere Amerikaanse instanties. ‘s Werelds grootste cryptobeurs, Binance, heeft ermee ingestemd ongeveer 4,3 miljard dollar te betalen om de onderzoeken van het DOJ op te lossen, zei het bureau dinsdag laat in een persbericht.

De prijs van privacy: End-to-end gecodeerde berichtenapp Signal heeft een interessant overzicht gegeven van de kosten die nodig zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van zijn pro-privacysystemen die gebruikersgegevens standaard beschermen tegen tracking. De blogpost, geschreven door Signal-president Meredith Whittaker en ontwikkelaar Joshua Lund, onthult dat het bedrijf momenteel ongeveer $14 miljoen per jaar uitgeeft aan infrastructuur om de privéberichtendienst te runnen en nog eens $19 miljoen per jaar aan personeelskosten. Dat is in totaal 33 miljoen dollar om de lichten aan te houden.

Audio

Nu Thanksgiving deze week plaatsvindt, heb je misschien behoefte aan podcasts om het geluid van ruzies tussen gezinnen en sportbalwedstrijden te dempen. (Ik weet dat ik dat ben.) Gelukkig heeft TechCrunch genoeg om uit te kiezen.

Eigen vermogen heeft er twee gepubliceerd – tel ze, twee – afleveringen deze week. De eerste samenvatting geeft het wilde weekend van OpenAI weer, vanaf het ontslag van Sam Altman tot de laatste activiteit (vanaf 20 november). De tweede – met voormalig Equity-presentator Matthew Lynley, Alex en ondergetekende – gaat in op wat de nieuwste OpenAI-wendingen voor startup-oprichters kunnen betekenen.

In de tussentijd, Gevonden had Studs mede-oprichters en goede vrienden Lisa Bubbers en Anna Harman praten over hun oorverdovende bedrijf, dat tot doel heeft Gen Z-ers en millennials te helpen hun ‘droomoorden’ te creëren met piercingstudio’s die door het hele land worden geopend.

TechCrunch+

TC+-abonnees krijgen toegang tot diepgaand commentaar, analyses en enquêtes — waarvan u weet of u al abonnee bent. Als u dat niet bent, overweeg dan om u aan te melden. Hier zijn een paar hoogtepunten van deze week:

Let op wat er met het bord van OpenAI is gebeurd: Dominic-Madori werpt een kritische blik op de ongebruikelijke structuur van het bestuur van OpenAI, dat technisch gezien deel uitmaakte van een non-profitorganisatie met controle over de winstgevende divisie van OpenAI. In haar woorden: “Als deze bedrijfsstructuur je pijn doet, ben je niet de enige.”

Wie had ooit gedacht dat het machtige volk het AI-gevecht zou winnen? Eén manier om na te denken over de OpenAI-opschudding van de afgelopen dagen is dat een non-profitbestuur met een specifieke missie het gevoel had dat een van de leiders van het bedrijf niet aan die doelen werkte. Dus hebben ze hem ingeblikt. Een andere manier om erover na te denken, zo schrijft Alex kleurrijk, is dat “een stelletje yahoos die geen idee hadden wat ze deden een machtsspel voerden tegen de echte waardemotor van hun bedrijf, en als reactie daarop werden ontslagen.”

OpenAI en de gevaren van vendor lock-in: De bedrijven die kozen voor een flexibele aanpak in plaats van afhankelijk te zijn van één leverancier van AI-modellen, moeten zich na al het OpenAI-drama behoorlijk goed voelen, schrijft Ron. Als er één objectieve les uit dit alles kan worden geleerd, zegt hij, dan is het dat het nooit een goed idee is om met één enkele leverancier in zee te gaan.Gn En Bus