Skip to content


Saif Ben Sulayem stierf dinsdag na betrokken te zijn bij een verkeersongeval in Dubai, heeft het bestuursorgaan van de autosportwereld bevestigd; FIA-president Mohammed Ben Sulayem wil geen verklaring vrijgeven en heeft om privacy gevraagd

Laatst bijgewerkt: 03-09-23 13:54 uur

Mohammed Ben Sulayem werd in december 2021 benoemd tot FIA-president

De zoon van FIA-president Mohammed Ben Sulayem is overleden na een auto-ongeluk in de Verenigde Arabische Emiraten.

Een woordvoerder van het bestuursorgaan van de wereld van de autosport bevestigde dat Saif Ben Sulayem dinsdag is overleden na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval in Dubai.

Verder commentaar wordt niet verwacht van de FIA ​​of Ben Sulayem, die om privacy heeft verzocht.

Saif Ben Sulayem was in de voetsporen van zijn vader getreden door deel te nemen aan de autosport en deel te nemen aan de 2016-17 UAE Formula 4-serie tegen de huidige Formule 1-rookies Logan Sargeant en Oscar Piastri.

Voormalig rallyrijder Mohammed Ben Sulayem is het hoofd van de FIA, die toezicht houdt op meerdere racedisciplines, waaronder de F1.

De 61-jarige werd in december 2021 benoemd tot FIA-president, maar kondigde in februari van dit jaar aan dat hij zou stoppen met directe betrokkenheid bij de F1.

Die beslissing kwam nadat Ben Sulayem buiten het seizoen in botsing was gekomen met Formule 1-eigenaren en belanghebbenden over de mogelijkheid om nieuwe teams op de grid te verwelkomen en de toekomst van de mediarechten van de sport.