Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Rusland vernietigt Oekraïense drones, ook boven Moskou, zegt het ministerie van Defensie
CNN

Rusland heeft de afgelopen dag meer dan twintig Oekraïense drone-aanvallen op Russisch grondgebied verijdeld, ook op de hoofdstad Moskou, zeiden functionarissen zondag, een dag nadat het zijn grootste drone-aanval op de Oekraïense hoofdstad had gelanceerd sinds het begin van de grootschalige invasie.

Volgens het Russische Ministerie van Defensie zijn de afgelopen 24 uur 24 Oekraïense drones vernietigd boven de gebieden Moskou, Tula, Kaluga, Bryansk en Smolensk.

Bovendien onderschepte de Russische luchtverdediging in dezelfde periode 53 Oekraïense drones boven Oekraïense gebieden onder Russische controle, aldus het ministerie. Daartoe behoorden Charkov, Cherson, de zelfbenoemde Volksrepubliek Donetsk (DPR) en de zelfbenoemde Volksrepubliek Loehansk (LPR).

“Zeventien HIMARS MLRS-projectielen (multiple launch rocket systems) zijn de afgelopen 24 uur onderschept”, voegde het ministerie eraan toe.

Burgemeester Sergey Sobyanin van Moskou zei dat er geen gewonden of schade zijn gemeld als gevolg van de wrakstukken van onderschepte drones.

In de Russische regio Tula stortte een van de drones neer op een flatgebouw, met schade aan de ramen tot gevolg en liep één persoon een lichte snijwond op, aldus de gouverneur van Tula, Alexey Dyumin.

Een aanval gericht op de DPR beschadigde het energiesysteem en zorgde ervoor dat delen van de regio van de ene op de andere dag zonder stroom kwamen te zitten, aldus het door Rusland gesteunde hoofd van de DPR, Denis Pushilin.

“De situatie is moeilijk”, zei Pushilin zondag op Telegram en voegde eraan toe: “Het werk is aan de gang, er wordt alles aan gedaan om de hitte en het licht zo snel mogelijk terug te geven aan onze burgers.”

Het Russische Ministerie van Defensie zei zondag ook dat zijn luchtverdediging twee S-200 luchtafweerraketten in de lucht boven de Zee van Azov had vernietigd rond 11.00 uur Moskouse tijd (3.00 uur ET).

Een gemeentedienstmedewerker ruimt puin op op de speelplaats van een door drones beschadigde kleuterschool in het Solomianskyi-district van Kiev, Oekraïne, op 25 november 2023.

De aanvallen volgen volgens lokale functionarissen op de grootste drone-aanval van Rusland op de Oekraïense hoofdstad Kiev sinds het begin van de grootschalige invasie. Een Telegram-bericht van de Oekraïense luchtmacht zei dat het 71 Shahed-drones had onderschept in zes regio’s van Oekraïne, waarvan de overgrote meerderheid in de regio Kiev. Het omschreef de aanval als een “recordaantal” drones.

Door de aanval op Kiev kwamen zaterdag 77 woongebouwen en 120 vestigingen in het stadscentrum tijdelijk zonder stroom te zitten, voordat de bevoorrading later op de dag werd hersteld.

Nu het weer kouder wordt, wordt Oekraïne geconfronteerd met de vrees voor een herhaling van de gebeurtenissen van afgelopen winter, toen Rusland een aanhoudende campagne van aanvallen op zijn energie-infrastructuur uitvoerde.

Gn En world