Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Rusland haalt Oekraïense drones en raketten neer dag na zijn aanval op Kiev | Oorlogsnieuws tussen Rusland en Oekraïne


Russische luchtverdediging onderschept Oekraïense drones boven vier regio’s op zijn grondgebied, waaronder Moskou, een dag na de aanval op Kiev.

Russische luchtverdediging heeft Oekraïense drones onderschept boven verschillende regio’s op zijn grondgebied, waaronder Moskou, slechts een dag nadat Kiev de “grootste drone-aanval” op Oekraïne had gerapporteerd sinds Moskou het land in februari vorig jaar binnenviel.

“Luchtverdediging heeft vier Oekraïense drones vernietigd boven het grondgebied van de regio’s Bryansk, Smolensk en Tula”, zei het Russische ministerie van Defensie zondag in een verklaring. Eerder zei Rusland dat er drones waren neergeschoten boven de regio Moskou.

Het Russische leger zei dat het ook twee Oekraïense raketten had neergeschoten die op weg waren naar Rusland boven de Zee van Azov, tussen de twee landen.

Oekraïne zei ondertussen dat zijn luchtverdediging zondag acht van de negen drones boven het land had neergehaald.

Zaterdag zei Oekraïne dat Moskou 75 drones het land in had gelanceerd, vooral gericht op de hoofdstad.

De aanval kwam toen Kiev de Holodomor markeerde, de door de Sovjet-Unie gecreëerde hongerdrama die tijdens het Stalin-tijdperk miljoenen Oekraïners het leven kostte.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski noemde de aanval een daad van “opzettelijke terreur” en zei dat “het Russische leiderschap trots is op het feit dat het kan doden”.

Oekraïne heeft de Russische regio’s en het geannexeerde Krim-schiereiland maandenlang met drones bestookt en lanceerde deze zomer een tegenoffensief om de Russische troepen terug te dringen.

Rusland annexeerde de Krim en steunde separatisten in Oost-Oekraïne nadat de pro-Moskou-regering van president Viktor Janoekovitsj werd omvergeworpen na een volksopstand in 2014.

YouTube-poster

Gn En world