Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Rudy Giuliani slaat de hoorzitting over in een smaadzaak tegen verkiezingswerkers, wat de woede van de rechter wekt


WASHINGTON – Rudy Giuliani heeft dinsdag een rechtszitting overgeslagen voorafgaand aan zijn proces wegens smaad, wat de woede van een federale rechter opwekte.

Dinsdag werd in Washington een hoorzitting gehouden voorafgaand aan het juryproces van volgende week om te bepalen hoeveel Giuliani zal moeten betalen aan schadevergoeding aan Ruby Freeman en haar dochter, Wandrea ‘Shaye’ Moss, twee verkiezingsmedewerkers uit Georgia die hij aansprakelijk werd gesteld voor smaad.

De Amerikaanse districtsrechter Beryl A. Howell begon de hoorzitting door de advocaten van beide partijen te vragen hun naam te noemen en aan te geven wie er aan hun tafel zat. Giuliani-advocaat Joseph Sibley, die alleen aan de tafel van de beklaagde zat, stelde zichzelf voor voordat de rechter hem vroeg waar Giuliani was.

Toen Sibley antwoordde dat Giuliani in New York was, herinnerde de rechter hem eraan dat haar doorlopende opdracht alle raadslieden en partijen opdroeg de hoorzitting bij te wonen.

‘Hoe heb je dat kunnen missen? Of heb je het gemist?” Howell vroeg aan Sibley en zei dat het “de toon zet, nietwaar, voor de hele zaak.”

Sibley vertelde de rechter dat hij het bevel verkeerd had gelezen en de schuld op zich nam voor de afwezigheid van Giuliani. Op de vraag van Howell of hij “in zijn zwaard viel” voor Giuliani, antwoordde Sibley dat dit niet het geval was.

‘Ik had het moeten weten,’ zei Sibley. ‘Het is mijn schuld.’

Howell vertelde Sibley later dat hij woensdag om 12.00 uur schriftelijk moest indienen dat Giuliani niet van plan is bezwaar te maken tegen de beslissingen die tijdens de conferentie voorafgaand aan het proces zijn genomen.

Het smaadproces tegen Giuliani begint maandag met de selectie van de jury. Howell heeft al vastgesteld dat Giuliani “burgerlijk aansprakelijk is voor de laster van eisers, het opzettelijk toebrengen van emotioneel leed, civiele samenzwering en schadeclaims” vanwege zijn “opzettelijke ontdekkingswangedrag” en zijn doelbewuste “ontduiking van zijn ontdekkingsverplichtingen.”

Juryleden zullen beslissen over de financiële sanctie.

Giuliani gaf eerder toe dat hij ‘valse’ uitspraken had gedaan over Freeman en Moss, verkiezingswerkers in Georgië. Beide vrouwen vertelden de commissie van het Huis van Afgevaardigden op 6 januari dat de campagne tegen hen een verwoestende impact op hun leven had. Ze eisen $15,5 miljoen tot $43 miljoen.

Gn En Head