RTL-presentator Lola Weippert vertelt over stalkeraanvallen en de gewelddadige gevolgen ervan

Lola Weippert was meerdere keren het slachtoffer van stalkeraanvallen.

Lola Weippert was meerdere keren het slachtoffer van stalkeraanvallen.Afbeelding: ARD/NDR / Schermafbeelding

Beroemdheden

Triggerwaarschuwing: De volgende tekst beschrijft daden van seksueel geweld en de gevolgen daarvan voor de getroffenen, die stressvol en retraumatiserend kunnen zijn.

In september vorig jaar onthulde RTL-presentator Lola Weippert dat ze werd lastiggevallen door meerdere stalkers. De mensen, in dit geval vooral mannen, volgden hen naar de voordeur. Het gedrag van stalkers veroorzaakt enorme schade voor de getroffenen. De politie kan echter pas ingrijpen als bepaalde grenzen worden overschreden. Bijvoorbeeld wanneer de stalkers hun slachtoffers aanraken of inbreken in hun appartement.

RTL-presentatrice Lola Weippert wordt al jaren lastiggevallen door stalkers

De aanvallen worden vaak beheerst door waanvoorstellingen. Dit is wat Lola Weippert („Temptation Island“) zei over een van haar stalkers: „Hij is er vast van overtuigd dat we een relatie hebben. En hij zal niet opgeven en hij zal niet van mij wegkomen.“

In een NDR-talkshow beschrijft de presentatrice de directe gevolgen die stalkervervolging heeft op haar psyche en haar privéleven.

Watson zit nu op WhatsApp

Nu op Whatsapp en Instagram: jouw watson-update! We bieden je hier op WhatsApp de Watson-hoogtepunten van de dag. Slechts één keer per dag – geen spam, geen blah, slechts zeven links. Beloofd! Wil je liever op de hoogte gehouden worden via Instagram? Hier vindt u ons uitzendkanaal.

In ‘deep and clear’ gaat Lola Weippert samen met het presentatorenduo Aurel Mertz en Aminata Belli uitgebreid in op hoe een stalkeraanval voor haar deur haar leven veranderde:

“Mijn vrienden duwden me onmiddellijk mijn appartement binnen en belden de politie. Maar ze zeiden dat ze niets konden doen omdat er nog niets was gebeurd. We hadden het gevoel dat we voor alles rechten en regels hadden, behalve voor een geval als dit. vind het echt eng.“

Weippert bracht tijdens haar eerste publieke confrontatie met de daders kritisch de machteloosheid van de politie onder de aandacht.

Stalkers hebben een serieuze impact op het leven van Lola Weippert

De eerste noodmaatregel om met je angsten om te gaan: terugtrekking. „Ik heb mezelf daarna uit alles gehaald omdat ik het mentaal niet meer aankon. Mijn lichtheid was verdwenen. Als je de deur niet meer uit kunt omdat je niet weet of daar iemand is die je wil vermoorden. Dat zorgde ervoor dat ik mijn huis niet meer verliet.”

Maar de angst voor mogelijke verdere aanvallen infecteert ook je eigen vier muren. Lola Weippert legt in het gesprek verder uit: „Elke keer als ik mijn voordeur open, ben ik bang dat er iemand staat. Mijn huis is vol angst.“

Weippert wordt nog steeds geplaagd door haar angsten: „Het enige dat een normaal mens nodig heeft, is mij voorbijlopen en ik krimp in elkaar.“ Om van deze angsten af ​​te komen of er in ieder geval effectief mee om te leren gaan, ondergaat Lola Weippert momenteel therapeutische zorg.

Het hele gesprek met Lola Weippert bij ‘deep and clear’ duurt 15 minuten. Je kunt het vinden in de ARD-mediabibliotheek.

‘The Fall Guy’ is sinds donderdag in de Duitse bioscopen te zien. In de actiekomedie speelt „Barbie“-ster Ryan Gosling een stuntman die werd ingehuurd voor een film geregisseerd door zijn ex-vriendin. Regisseur Jody Moreno wordt gespeeld door “Oppenheimer”-ster Emily Blunt.

Die mobile Version verlassen