Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Ron DeSantis bast Trump en plaagt plannen om Obamacare te ‘vervangen’


De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zei op NBC’s ‘Meet the Press’ dat hij Obamacare zou vervangen door een ‘beter plan’ – onderdeel van een interview waarin hij de voormalige president Donald Trump bekritiseerde omdat hij er tijdens zijn termijn in de Verenigde Staten niet in was geslaagd talloze beleidsbeloften waar te maken. Witte Huis, inclusief frequente beloften om de gezondheidszorgwet te vervangen.

“Obamacare heeft niet gewerkt”, zei DeSantis in het interview met moderator Kristen Welker, dat zondagochtend werd uitgezonden. “We gaan het vervangen en vervangen door een beter plan.”

Hij weigerde details te geven over hoe zijn plan Obamacare, ook bekend als de Affordable Care Act, zou ‘verdringen’, eraan toevoegend dat zijn campagne hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar met een voorstel zou komen.

DeSantis beweerde dat zijn plan “meer transparantie, meer keuze voor de consument, meer betaalbare opties, minder administratieve rompslomp en minder bureaucratie zou hebben die iedereen zwaar belast”.

Trump zei eind vorige maand dat hij “serieus naar alternatieven keek” voor Obamacare, wat aanleiding gaf tot een scherpe berisping van de campagne van president Joe Biden.

“40 miljoen mensen – meer dan 1 op de 10 Amerikanen – hebben vandaag de dag een ziektekostenverzekering vanwege de Affordable Care Act en Donald Trump zei zojuist dat hij zou proberen deze weg te rukken als hij weer aan de macht komt”, zei Biden-campagnewoordvoerder Ammar Moussa in een toespraak. stelling.

In 2017 slaagde de door de Republikeinen gecontroleerde Senaat er niet in om een ​​wetsvoorstel aan te nemen om Obamacare in te trekken, met een kleine marge van twee stemmen.

Zaterdag heeft de perssecretaris van het Democratische Nationale Comité, Sarafina Chitika, de recente kritiek van DeSantis op Obamacare bekritiseerd door in een verklaring te zeggen dat “als Ron DeSantis, Donald Trump en de MAGA-Republikeinen hun zin krijgen, de premies omhoogschieten om de zakken van hebzuchtige mensen te vullen.” leidinggevenden in de gezondheidszorg en hun rijke vrienden.”

DeSantis riep Trump op omdat hij de intrekking van Obamacare ter sprake had gebracht als campagnebelofte, nadat hij had gezegd dat hij dit ook tijdens zijn eerste termijn zou doen.

“Dit maakt deel uit van een patroon waarbij hij zich bezighoudt met dingen die hij niet heeft gedaan”, zei DeSantis, verwijzend naar de grensmuur en andere kwesties. “Dit is wat ik ga doen. Wat ik denk dat ze moeten doen is een plan hebben dat Obamacare zal vervangen, dat de prijzen voor mensen zal verlagen, zodat ze gezondheidszorg kunnen betalen, terwijl er ook voor wordt gezorgd dat mensen met reeds bestaande aandoeningen worden beschermd.”

Alles in Iowa

DeSantis werd geïnterviewd toen hij vierde dat hij volgens zijn campagne evenementen had gehouden in alle 99 provincies van Iowa, terwijl Trump in slechts 13 provincies evenementen had gehouden.

Volgens een opiniepeiling van NBC News in november staat DeSantis landelijk ongeveer 40 punten achter op Trump. Achtenvijftig procent van de primaire kiezers van de Republikeinse Partij koos Trump als hun eerste keuze in de enquête, gevolgd door DeSantis met 18%. Een groot aantal Republikeinse primaire kiezers – 36% – zei dat DeSantis hun tweede keuze zou zijn.

DeSantis werd onder druk gezet over de vraag of hij vastbesloten was om in de presidentiële race via de caucuses in Iowa te blijven en zei dat het ‘absurd’ zou zijn dat hij niet zou blijven, erop wijzend dat eerdere kandidaten de caucuses in Iowa hebben gewonnen, maar uiteindelijk niet de nominaties van hun partijen hebben gekregen. .

DeSantis trok ook een contrast tussen hemzelf en Trump toen hem werd gevraagd naar Trumps campagnes voor vergelding en commentaar op het gevangen zetten van politieke vijanden.

‘Als hij zich kandidaat stelt voor persoonlijke vergelding, zal dat niet leiden tot wat we als land nodig hebben’, zei DeSantis. “Je moet je kandidaat stellen voor het Amerikaanse volk en hun problemen, niet voor je eigen persoonlijke problemen, en dat is een onderscheid tussen ons.”

DeSantis wees er ook op dat hij in aanmerking zou komen voor twee termijnen als president, in tegenstelling tot Trump, die al één termijn heeft vervuld.

“Republikeinse kiezers zullen de keuze hebben tussen Donald Trump, wat volgens mij de verkiezingen tot een referendum over hem zou maken en over veel van de kwesties waarmee hij te maken heeft – of mij, en dat zal een referendum zijn over de mislukkingen van Biden, over alle de problemen in het land die mensen aangaan, en ik zal in de toekomst een positieve visie kunnen verdedigen”, zei hij. “We hebben een veel betere kans als we het met mij als kandidaat doen.”

DeSantis veegde vragen over een federaal abortusverbod van zes weken van tafel

Trump benoemde drie conservatieve rechters in het Hooggerechtshof, waardoor de politieke inslag ervan veranderde. Vorig jaar vernietigde de rechtbank Roe v. Wade, de historische zaak uit 1973 die het abortusrecht in het hele land beschermde.

Na het besluit ondertekende DeSantis in april in Florida een abortusverbod van zes weken – een stap die volgens opiniepeilingen niet in de pas lijkt te lopen met de meerderheid van de kiezers. Uit een peiling van NBC News in juni bleek dat ongeveer 61% van de kiezers de beslissing van het Hooggerechtshof afkeurde. Meer dan de helft van de respondenten zei ook dat de toegang tot abortus in het hele land te moeilijk was.

Op de vraag of hij een verbod van zes weken als president zou ondertekenen, antwoordde DeSantis niet direct: ‘Elke staat heeft de verantwoordelijkheid om een ​​bepaalde grens te stellen.’ Maar hij voerde ook aan dat het Congres “geen enkele vorm van abortuswetgeving zou doen”, waardoor de vraag over wat hij zou ondertekenen ter discussie werd gesteld zonder expliciet te zeggen dat hij geen federale wetgeving zou ondertekenen.

‘Florida heeft bescherming als er een hartslag is. Andere staten hebben het anders gedaan’, zei hij. “Dit is iets dat van onderop moet gebeuren. Dat herken ik.”

DeSantis nam het donderdag in een ongeveer twee uur durend debat op tegen de Democratische gouverneur van Californië, Gavin Newsom. Terwijl hij de kwestie van abortus besprak, zei DeSantis dat hij gelooft ‘in een cultuur van het leven’, hoewel hij niet specificeerde of hij een nationaal verbod zou steunen toen Newsom hem ernaar vroeg.

Gn En Head