Reus en Dortmund ontmantelen FC Augsburg

Vanaf: 6 mei 2024 12:00 uur

Met een geconcentreerd optreden tegen FC Augsburg heeft Borussia Dortmund zaterdag (24/05/24) een duidelijke overwinning in de Bundesliga veiliggesteld. Het BVB-team, dat vrijwel geheel opnieuw werd samengesteld door coach Edin Terzic, won na een zeer sterke eerste helft met 5:1 (4:1). Marco Reus had een geweldige dag en schitterde meerdere malen.

De ontketende prestatie van Dortmund was niet alleen een viering van twee doelpunten van Youssoufa Moukoko (4e, 29e), Donyell Malen (20e) en Felix Nmecha (64e), maar ook een doelpunt van Reus één dag na zijn aangekondigde vertrek uit Dortmund na in totaal 21 jaar in de club.

Ruben Vargas scoorde het troostdoelpunt van de gasten en bracht de stand op 1:3 (32′). De 34-jarige Reus kreeg bij zijn debuut in de Bundesliga de bal van zijn 16 jaar jongere Dortmunder Kjell Wätjen.

  • 32e speeldag
    Pijl naar rechts

  • Naar de live-ticker: Borussia Dortmund – FC Augsburg
    Pijl naar rechts

Aanstaande dinsdag (07.04.24) hoopt Dortmund de finale te bereiken na hun zegevierende overwinning in de eerste etappe van de halve finale in de Champions League in Parijs.

Alleen Kobel blijft in de BVB-basiself tegen Augsburg

Na de overwinning in Parijs door de week verving Terzic tien spelers uit de basiself – alleen keeper Gregor Kobel stond vanaf het begin op het veld. The Black and Yellows hebben zich al verzekerd van kwalificatie voor het komende Champions League-seizoen.

Enerzijds bedankte de hoogbegaafde zogenaamde “tweede” bewaker de coach en schitterde echt in de eerste ronde. Moukoko liet het Westfalenstadion al vroeg juichen toen BVB in de vierde minuut veel druk zette op het Augsburgse doel.

Dortmund-debutant Wätjen dolgelukkig, Reus: “Geweldige kicker”

Jamie Bynoe-Gittens, die veel lawaai maakte vanaf de linkerkant, gaf later Malen eten, die de bal binnenkopte. In de 3-0 overwinning van Moukoko verzamelde Reus zijn eerste assist van deze wedstrijd voordat hij na ruim een ​​half uur de baan op ging en perfect werd bediend door jongeling Wätjen.

Anne van Eickels, Sportschau, 4 mei 2024 17:54 uur

De gasten uit Zwaben hadden de score eerder ingekort toen centrale verdediger Antonios Papadopoulos een schot van Vargas na een corner binnen bereik van Kobel afweerde. Reus was tevens de voorbereiding op het doelpunt van Felix Nmecha uit een schot van 15 meter.

Gezangen en staande ovaties voor Marco Reus

Halverwege de tweede helft, kort na het voorbereiden van zijn tweede doelpunt, vierde Terzic zijn vertrekkende idool een feest: toen hij werd gewisseld voor Julian Brandt, applaudisseerden de fans, vierden hem met gezangen en gaven Reus een staande ovatie. En zelfs na de wedstrijd bleven de fans hun idool vieren.

Kippenvelmomenten in het Westfalenstadion, dat met ruim 81.000 toeschouwers uitverkocht was. ‚De jongens op de tribune zijn ongelooflijk‘zei Reus tegen de sportshow, „Er is alleen maar dankbaarheid die ik daar kan uiten. Maar: we hebben nog iets te doen dit seizoen, dus de focus ligt nu volledig op dinsdag.“

Terzic uit Dortmund: ‚Marco heeft vandaag alles in goud veranderd‘

‚We wilden frisheid op het veld hebben en kansen verdelen‘zei Terzic later tijdens de microfoon van de sportshow, „En de veilige Champions League-kwalificatie was een van de redenen om vrijwel volledig over te stappen.“

En toen hem werd gevraagd naar de prestaties van Reus, zei de coach: „Marco speelde een fantastische wedstrijd. Alles wat Marco vandaag aanraakte, veranderde hij in goud.“

Na de derde nederlaag op rij wilde FCA-coach Jess Thorup op de Sportschau-microfoon niet praten over een mogelijke kwalificatie voor een Europese competitie: „Ik zei altijd ‚De focus ligt op de volgende wedstrijd‘ als iemand mij naar Europa vroeg. Nu over Europa praten is onzin voor mij.“

Dortmund alleen tegen Parijs, Augsburg tegen Stuttgart

Dortmund speelt op speeldag 33 (zaterdag 11 mei 2024, 18.30 uur) tegen het met degradatie bedreigde Mainz, terwijl Augsburg een dag eerder (vrijdag 10 mei 204, 20.30 uur) tegen Stuttgart speelt. Daarvoor moet Borussia de belangrijke terugwedstrijd spelen in de halve finales van de Champions League in Paris St. Germain (24/07/20, 21.00 uur, live ticker op sportschau.de).

Die mobile Version verlassen