Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Republikeinen stormen de briefing uit terwijl het Congres strijdt over het hulppakket voor Israël en Oekraïne


WASHINGTON – Een geheime briefing voor senatoren over het verzoek van het Witte Huis om hulp aan Israël en Oekraïne werd “verhit” toen Republikeinse leden dinsdag de vergadering verlieten.

De briefing, geleid door de secretarissen van Defensie en Buitenlandse Zaken, de directeur van de nationale inlichtingendienst en de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, werd achter gesloten deuren gehouden zodat alle honderd senatoren vragen konden stellen over het financieringsverzoek van de regering.

Maar het viel uiteen, zeiden senatoren van beide partijen, nadat de Republikeinen naar de grens begonnen te vragen. GOP-leden in beide kamers hebben serieuze veranderingen in het immigratiebeleid geëist om het toenemende aantal migranten over te steken in ruil voor nieuwe hulp aan Oekraïne.

Het beviel hen niet wat ze hoorden.

“Mensen stonden op en liepen naar buiten omdat dit tijdverspilling is”, vertelde senator Kevin Cramer, RN.D., aan verslaggevers.

Senator Josh Hawley, R-Mo., noemde het “de meest verhitte briefing in de SCIF (gevoelige gecompartimenteerde informatiefaciliteit) die ik heb gezien.”

“Waar de meeste, of veel, Republikeinse senatoren hier over willen praten is de grens, en senator Schumer zou dat op deze locatie liever niet doen. Er is uiteraard niemand om over de grens te praten”, vervolgde Hawley. was een punt van verhitte onenigheid.”

“Het begon behoorlijk slecht … veel spanning in de kamer omdat niemand over de grens sprak”, zei senator Lindsey Graham, RS.C. “Als je geen televisie hebt of in een grot hebt gewoond, weet je dat de meeste Republikeinen het gevoel hebben dat we de gebroken grens moeten aanpakken.”

De botsing maakte duidelijk hoe ver de twee partijen in deze kwestie uit elkaar blijven liggen in de aanloop naar een stemming in de Senaat die woensdag over het financieringspakket van Biden wordt verwacht. De Republikeinen in de Senaat hebben gezworen het beleid te filibusteren vanwege een gebrek aan voldoende immigratiebeperkingen. Tweeledige gesprekken over hoe veranderingen in het immigratiebeleid eind vorige week mislukten.

En het kwam een ​​dag nadat Shalanda Young, directeur van het Witte Huis Office of Management en Budget, het Congres in een brief waarschuwde dat de VS ‘zonder geld zit’ en tegen het einde van het jaar meer hulp moet bieden aan Oekraïne in zijn oorlog tegen Rusland, anders riskeren De stafchef van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, Andriy Yermak, zei dinsdag dat er een “groot risico” bestaat dat het land de oorlog zou kunnen verliezen zonder aanvullende Amerikaanse hulp.

Meerderheidsleider van de Senaat, Chuck Schumer, DN.Y., verliet de briefing van dinsdag en beweerde dat minderheidsleider Mitch McConnell, R-Ky., de briefing “gekaapt” had door het gesprek naar de grens te verleggen.

“Het werd onmiddellijk gekaapt door leider McConnell”, zei Schumer. “De eerste vraag, in plaats van deze aan onze panelleden te stellen, was dat hij (senator James) Lankford overhaalde om een ​​toespraak van vijf minuten te houden over de onderhandelingen over de grens. En dat was helemaal niet het doel van de bijeenkomst.”

“Een van hen begon – het was respectloos – begon tegen een van de generaals te schreeuwen en hem uit te dagen waarom hij niet naar de grens ging”, zei Schumer.

Hawley beschreef het geschreeuw ook door te zeggen: “Nou, meestal schreeuwen senatoren niet tegen elkaar in het bijzijn van, weet je, de minister van Defensie enzovoort.”

Senator Tom Cotton, R-Ark., vertelde verslaggevers dat Schumer vervolgens beweerde dat het de Republikeinen waren die het grensdebat in de gesprekken over het aanvullende wetsvoorstel injecteerden. Cotton beschreef het als “Schumer die zijn grote mond uitstak en beweerde dat het de Republikeinen waren die immigratie citeerden, niet citeerden en injecteerden voor grensveiligheid in dit debat – en dat had ik niet.”

Cotton zegt dat hij de bewering betwistte en merkte op dat het aanvullende verzoek van de regering-Biden geld voor de grens omvatte.

“Ik zei: ‘Nee, de Republikeinen hebben de grensveiligheid niet in dit debat geïnjecteerd. Joe Biden heeft ons een aanvullend wetsvoorstel gestuurd met grensbepalingen erin.’ Hij had de pech die leugens te verspreiden vlak nadat iemand mij een microfoon had overhandigd”, zei Cotton over Schumer.

Senator Eric Schmitt, R-Mo., zei over de briefing: “Zeggen dat het tijdverspilling was, zou een understatement zijn.”

“Het was beledigend om daar een bijeenkomst te hebben – we hebben, ik weet het niet, een tiental bijeenkomsten over Oekraïne gehad – om daar niemand van het DHS te hebben is het toppunt van – als er een Mount Rushmore van toon was doofheid, dan zou Chuck Schumer met zijn gezicht op de berg zitten”, zei Schmitt.

“We willen Oekraïne en Israël helpen, maar we moeten de Democraten laten erkennen dat de handel hier inhoudt dat we de open grens tegenhouden. Ze willen dat niet doen”, zei senator Mitt Romney van R-Utah. “Dus de Republikeinen verlaten de briefing gewoon omdat de mensen daar niet bereid zijn om daadwerkelijk te bespreken wat er nodig is om een ​​deal rond te krijgen.”

Gn En Head